Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR U RASPADU

Navijači došli bodriti Vatrene pa bježali s derutnih tribina...

Zagreb: Navijači na nogometnoj utakmici Lige nacija, Hrvatska - Švedska
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
11.10.2020.
u 23:28

"Jedva smo čekali otvaranje tribina, kako bi pozdravili reprezentaciju, pa makar i tih 30 posto. Nažalost loše vrijeme i derutan stadion su učinili svoje", kazao je jedan navijač

Nakon 11 mjeseci pauze hrvatska nogometna reprezentacija je u susretu protiv Švedske ponovo igrala pred svojim navijačima

Nažalost, još jednom je bilo tužno gledati "ruglo na kraju grada" na kojem su svjetski doprvaci ugostili Švedsku.

U prodaju je pušteno 30 posto kapaciteta stadiona. Međutim, očajan stadion, loša epidemiološka situacija u Zagrebu, prohladno vrijeme i prolom oblaka koji se spustio nad Maksimir uvjetovali su da niti tih 30 posto ne bude rasprodano. Kada se sredinom prvog dijela "nebo otvorilo" dio navijača koji je došao na utakmicu napustio je stadion. Oni koji su ostali neumorno su bodrili svjetske doprvake.

- Jedva smo čekali otvaranje tribina, kako bi pozdravili reprezentaciju, pa makar i tih 30 posto. Nažalost loše vrijeme i derutan stadion su učinili svoje. No, siguran sam kada Hrvatska postane svjetski prvak dobit će novi stadion - kazao je ironično jedan navijač.

Posljednji put "Vatreni" su igrali u Hrvatskoj u studenom prošle godine protiv Gruzije u prijateljskom susretu igranom u Puli. Susret se igrao pred 5.000 gledatelja na stadionu Aldo Drosina, a Hrvatska je pobijedila sa 2-1.

Ovoga puta igrali su u potpuno drugačijim okolnostima. Zbog epidemije koronavirusa, Europska nogometna federacija (UEFA) je dopustila povratak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona u njezinim natjecanjima.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je iskoristiti tu mogućnost i omogućiti gledateljima dolazak na domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske, Francuske i Portugala.

Za zagrebačke oglede pušteno je u prodaju po 7.000 ulaznica, dok će se susret protiv Portugala igrati u Splitu 17. studenog.

Gledatelji su za susret protiv Švedske, a tako će biti i za svjetske prvake Francuze, mogli kupiti ulaznice za tribine Zapad i Sjever, dok su tribine Istok i Jug zatvorene za publiku nakon potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku.

Nadamo se kako će ta brojka biti nešto bolja za ogled protiv svjetskih prvaka Francuza u srijedu, 14. listopada.

11.10.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Liga nacija, 3. kolo, skupina 3, Hrvatska - Svedska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentara 7

RE
RedTree
01:30 12.10.2020.

Maksimir je sramota. Dinamu i gradu Zagrebu treba stadion 30-35 tisuća mjesta i takav se stadion se može napraviti za 60-70 milijuna eura u roku dvije godine na mjestu sadašnjeg. Grad Zagreb ima godišnje 15 milijardi kuna, a dinamo ima proračun od 50 milijuna eura. A dinamo može igrati u Kranjčevićoj i u Varaždinu veće utakmice.

MA
Mama
10:30 12.10.2020.

ja to vise nerazumijem,pa oko nas niću novi stadioni za smjesne reprezentacije i klubove a mi vec 20 godina pričamo o jednom stadionu kao da je svemirska stanica,u cemu je vise problem

FR
freeshooter
00:16 12.10.2020.

Tu su stvari jednostavne, uz današnji i tehnološki razvijen način života, nogomet, kao najpopularniji sport se izdigao tako da su Stadioni nužno postali Arene, dakle centri sa puno garaža, trgovina, restorana, barova, zatvorenih i grijanih tribina, idealnih terena, velikih popratnih ekrana, a to sve uvjetuje dolazak navijača, odnosno obiteljski i prijateljski cjelodnevni provod i potrošnja, sve popraćeno sa navijačkim uzbuđenjem i zabavom, dakle uvjeta koji donose puno veću ugodu i doživljaj, te i sami prestiž, nego gledanje doma pred TV-om, a sve je to danas poprimilo i značaj velikog i isplativog biznisa, zato su i velika ulaganja u nogomet i iste arene, biznisa u kojem smo Mi igrački među vodećim u svijetu, što više, trenutno i viceprvaci svijeta, dakle nužno, ono baš nužno, nam treba u glavnom gradu takva nogometna Arena, i budite sigurni da će svi htjeti doći i da će uvijek biti puna, Reprezentacija, Dinamo, itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije