Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Minuta šutnje za Radića

Vijeće HOO-a: Sve spremno za Skupštinu 28. veljače

Zlatko Mateša
Foto: Pixsell
1/6
17.02.2018.
u 00:25

Vijeće HOO-a je na sjednici Programsko i financijsko izvješće za 2017. godinu uputilo na usvajanje Skupštini HOO-a koja će se održati  28. veljače u Zagrebu

U  predolimpijskoj 2017. godini Hrvatski olimpijski odbor je, zahvaljujući prihodima od igara na sreću, uprihodovao više od tri milijuna kuna što je uz dosljedno financijsko praćenje Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) u iznosu od 122 milijuna kuna te prihode iz ostalih izvora od gotovo 12 milijuna, omogućilo našim sportašima uspješne pripreme i nastupe na međunarodnim natjecanjima.

Vijeće HOO-a je na sjednici Programsko i financijsko izvješće za 2017. godinu uputilo na usvajanje Skupštini HOO-a koja će se održati  28. veljače u Zagrebu. 

Na početku sjednice minutom šutnje odana je počast bivšem dopredsjedniku i članu Vijeća HOO-a  Danku Radiću  koji je nakon duge i teške bolesti  preminuo u utorak, 13. veljače.

Vijeće je primilo na znanje programsko izvješće Hrvatske olimpijske akademije (HOA) koja je svojim programima obuhvatila više od sedam tisuća polaznika te Sportske televizije (SPTV) koja je 2017. godine napravila značajan iskorak u domaćim prijenosima i suradnji s nacionalnim sportskim savezima.

Poslovanje SPTV konsolidirano je jednokratnom otplatom svih kreditnih obveza dugoročnim kreditom uz kamatu od 3,90 posto i rok otplate od devet godina, a detaljno financijsko poslovanje  SPTV-u  u 2017. godini bit će obznanjeno u travnju ove godine. 

Vijeće je usvojilo prijedlog ureda za olimpijski program HOO-a i u korisnike olimpijskog programa za pripremu i nastup na Olimpijskim igrama u Tokio 2020 uvrstilo taekwondoašicu Nikitu Glasnović u kategoriju potencijalnih kandidata s pravom korištenja olimpijske potpore od 1. veljače.

Na prijedlog Hrvatskog vaterpolskog saveza status člana vaterpolske reprezentacije kao Top korisnika olimpijskog programa HOO-a, prestaje vrhunskom hrvatskom vaterpolisti Luki Bukiću.

Nominacije za korištenje razvojnog programa I, početni dvogodišnji program za darovite mlade sportašice, prošli su tenisač Dino Prižmić (s pravom na 75 posto sredstva) i tekvondašica Tia Slovenc s pravom na puni iznos.

Vijeće je dalo suglasnost kandidaturi Hrvatskog atletskog saveza za organizaciju Europskog ekipnog prvenstva u atletici 2019. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije