Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijani upiru prstom

VIDEO Vidite li vi ovdje fašistički marš? Pale jako teške optužbe na račun hrvatskih navijača

Bad Blue Boys na San Siru
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/9
27.11.2019.
u 09:36

Bad Blue Boysi su tijekom kortea neprestano navijali, ruke su podignuli u zrak na poziv jednoga od vođa, a nakon čega je u slijedila potpuno nevina pjesma u kojoj se izražava ljubav Dinamu

Talijanski portali optužili su Bad Blue Boyse za fašizam tijekom njihova gostovanja u utorak u Milanu, a čitavu je priču 'zakuhala' snimka koja se pojavila na Twitteru.

Vijest o neprimjerenim gestikulacijama tijekom kortea navijača Dinama prema San Siru među prvima je donio Giornalettisimo, čiji novinar Enzo Boldi piše da je kolona prema stadionu održala fašistički marš.

O takozvanom 'rimskom pozdravu' kasnije su se raspisali i Repubblica, Corriere, La Stampa i brojni drugi tamošnji mediji, međutim, ta snimka na koju se Talijani pozivaju takvim optužbama ne ide u prilog.

Pogledajte sukob Bad Blue Boysa i navijača Atalanste ispred San Sira

Naime, Bad Blue Boysi su tijekom kortea neprestano navijali, ruke su podignuli u zrak na poziv jednoga od vođa, a nakon čega je uslijedila potpuno nevina pjesma u kojoj se izražava ljubav Dinamu.

Nažalost, taj isti Dinamo i Bad Blue Boysi su od UEFA-ine ruke vrlo često u prošlosti stradavali i kada je to trebalo i kada nije, pa tako podsjetimo da je klub kažnjen zbog navodnog rasističkog ispada jer se lani protiv Benfice na jednom od transparenata isticao keltski križ.

UEFA je tada Dinamo kaznila zatvaranjem stadiona za iduće dvije utakmice u europskim natjecanjima (kaznu odradio protiv Saburtala, druga utakmica kazne dodijeljena je uvjetno uz rok kušnje od dvije godine), pa će narednih dana u klubu morati strahovati od izvješća koje će stići na stol Disciplinske komisije.

Baklji je, nažalost, i ovoga puta bilo, kao i incidenata ispred stadiona, ali kada su u pitanju optužbe za fašizam, čini se da su Talijani pretjerali.

Uz konstataciju da se među prvima ne bi trebali dijeliti lekcije jer je rasizam na njihovim stadionima baš svakodnevna pojava, ako su zbog ovoga što ćete vidjeti u nastavku tako po svojim portalima razapeli Boyse, pretjerali su.  

No, na kraju dana, nije važno što na snimci vidimo mi, a što Talijani, važno je jedino po kojim će se sve stavkama oglasiti UEFA.

Ključne riječi

Komentara 29

MI
Milas
10:17 27.11.2019.

Ti bokca, znaci kad dignem ruku da mahnem prijatelju u daljini ne bi li me spazio, mogao bi me netko optuziti za fasizam. Kud je to vise otislo zaboga!? Treba dizati ruku stisnutu u pest, to je onda vise komunisticki,i, jel i to zabranjeno? Pa, trebalo bi biti a nije. Tako recimo dize ruku Milanovic.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:31 27.11.2019.

Hm, a čiji je bio Musolini? Hrvatski? Ali to je tako kad si mali. Je da su ovi dinamoci sinoć bili loši, ali, sudac je podijelio prva dva žuta kartona na silu, jedanaesterac bi sudio da je Perić samo prdnuo u šesnaestercu, jer je imao namjeru to napraviti. Kasnije kad je sve bilo gotovo, sudio nam je dva auta koji nisu postojali, kao kompenzaciju. Nogomet je veliki biznis, u kojem mali mogu samo plaćati i biti kažnjavani, ali jbg, mi hoćemo u EU nogomet i tako to ide.

DU
Deleted user
09:56 27.11.2019.

hahaha.. u domovini fašizma se njihova djeca bune protiv plagijata....😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije