Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F1: SILVERSTONE

VIDEO Strašna nesreća: Kinez odvezen na nosilima, klizio na glavi na 200 km/h

British Grand Prix - Race - Silverstone
Foto: XPB/PRESS ASSOCIATION
1/6
03.07.2022.
u 16:32

Sudar je izgledao zastrašujuće, budući da je Zhouov bolid bio naopako i po brzini od 200 kilometara na sat je klizio u tako naopakom stanju.

Nevjerojatan start vidjeli smo na početku utrke za Veliku nagradu Velike Britanije u engleskom Silverstoneu, definitivno najkaotičniji ove sezone i jedan od najkaotičnijih u povijesti Formule 1.

Na startu utrke vidjeli smo pretjecanje Maxa Verstappena nad prvim Carlosom Sainzom za vodstvo, no, još važnije i opasnije, sudar vozača Mercedesa Georgea Russella i vozača Alfa Romea Guanyu Zhoua.

Guanyu Zhou (CHN) Alfa Romeo F1 Team C42 crashes at the start of the race. 03.07.2022. Formula 1 World Championship, Rd 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Race Day. Photo credit should read: XPB/Press Association Images. Photo: XPB/PRESS ASSOCIATION
Foto: XPB/PRESS ASSOCIATION

Sudar je izgledao zastrašujuće, budući da je Zhouov bolid bio naopako i po brzini od 200 kilometara na sat je klizio u tako naopakom stanju. Nakon što smo vidjeli snimke situacija je još više zastrašujuća, Zhouov bolid je doslovno odletio iznad zaštitnih guma u žičanu ogradu.

 

 

Ovakav sudar se nije vidio još od onog horror sudara Romaina Grosjeana u Bahreinu 2020. kad mu se bolid zapalio i kad se nakon dvije minute u vatri čudesno uspio izvući. Kao i u toj situaciji, i ovdje je život vozaču definitivno spasio zaštitni "halo" sustav zaštite bolida, koji je pri ulasku u Formulu 1 bio jako kritiziran od strane vozača. Sada taj sustav više nitko ne kritizira.

Prema informacijama koje su uspjeli dobiti F1 novinari, Zhou je iznesen na nosilima i bio je u polusvjesnom stanju, a očekivano je da je prekid trajao jako dugo, više od pola sata. Hitno je prevezen helikopterom u obližnju medicinsku ustanovu.

 

 

Osim Russella i Zhoua koji su, naravno, ispali iz utrke, sudare su u prva dva zavoja doživjeli i Yuki Tsunoda iz AlphaTaurija, Esteban Ocon iz Alpinea te Alexander Albon iz Williamsa, koji je također prevezen u hitnu kao i Zhou. 

Guanyu Zhou (CHN) Alfa Romeo F1 Team is taken away on a stretcher into an ambulance after he crashed at the start of the race. 03.07.2022. Formula 1 World Championship, Rd 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Race Day. Photo credit should read: XPB/Press Association Images. Photo: XPB/PRESS ASSOCIATION
Foto: XPB/PRESS ASSOCIATION

Iz Alfa Romea su javili da je Zhou na intenzivnim pregledima te da je izvan životne opasnosti, a video sudara i kaotičnog starta možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Komentara 4

MO
montello
18:26 03.07.2022.

Strasno je izgledalo s kineskim vozacem.sve ok halo spasava vozace strasan udes.utrka je odlicna

DO
domolub
18:52 03.07.2022.

pa ima kacigu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije