Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

VIDEO: GLASAJTE Rakitić otkrio tko je za njega najbolji hrvatski nogometaš: Za mene je jedan jedini!

Split: Hrvatska pobijedila  Ma?arsku  u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na prepunom Poljudu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
24.01.2022.
u 20:00

– Ideja je fantastična, iako će biti polemika. To je sasvim jasno jer razmišljanja idu u različitim smjerovima. No to je dio našeg sporta. Svejedno, ideja je lijepa. Bit će zanimljivo vidjeti kojim putem idemo.

Utrka za najboljega hrvatskog nogometaša u posljednjih pola stoljeća (1972. – 2022.) u izboru Večernjeg lista ulazi u završnu fazu. Nakon više od 50.000 glasova naših čitatelja, od 50 nominiranih, u igri su prvo ostala 25-orica, a sada samo desetorica izvanrednih nogometaša iz različitih epoha, što našemu izboru daje posebnu draž jer će i starijim čitateljima dati mogućnost glasanja za zvijezde njihova vremena.

Dakle, desetorica veličanstvenih jesu: Luka Modrić – Zlatna lopta svjetskog nogometa 2018., Arijan Ademi – najtrofejniji nogometaš Dinama, Davor Šuker – Zlatka kopačka SP-a 1998., Robert Prosinečki – najbolji mladi nogometaš svijeta 1987., Zvonimir Boban – karizmatični kapetan hrvatske reprezentacije, Ivan Gudelj – legenda Hajduka, Velimir Zajec – Dinamov kapetan iz šampionske 1982., Alen Bokšić – siloviti napadač Hajduka, Marseillea, Lazija i Juventusa, Ivan Rakitić – legendarni srebrni vatreni iz 2018. te Mario Mandžukić – strijelac koji je uveo Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva 2018. godine.

>>> Pogledajte što kaže Ivan Rakitić

Upravo je Rakitić komentirao anketu za Večernji list.

– Ideja je fantastična, iako će biti polemika. To je sasvim jasno jer razmišljanja idu u različitim smjerovima. No, to je dio našeg sporta. Svejedno, ideja je lijepa i čestitam na njoj. Bit će zanimljivo vidjeti kojim putem idemo – kazao je Rakitić pa nastavio:

– Sjećam se mnogih starijih igrača, prije svega brončanih vatrenih. Ta je generacija na neki način bila moja i ako treba izvući jednog, to bi svakako bio Prosinečki. Za mene je bio jedan jedini.

Kako gleda na svoju poziciju?

– Budimo realni, još sam aktivan tako da ne znam. Naravno da ću rado pogledati kako ću završiti i nadam se da me prije svega ljudi vide pozitivno. Nadam se da me se sjećaju u najljepšem mogućem smislu, to mi je najbitnije. Jer, za reprezentaciju sam uvijek davao maksimum. Drago mi je i da sam u klupskom smislu bio dio možda i najbolje momčadi svih vremena – govori Raketa i zaključuje na kraju:

– Šaljem svima lijepe pozdrave!

Konačni redoslijed u ovoj anketi objavit ćemo u srijedu, 26. siječnja, a o dobitniku prestižnoga priznanja s po 50 posto glasova odlučit će čitatelji Večernjeg lista i novinari sportske rubrike Večernjaka.

Komentara 22

Avatar Cinco
Cinco
20:14 24.01.2022.

Iskreno, Ademi je veliki igrač, ali uopće ne bi trebao biti na ovoj listi. Ok, razumijem da glasuju i klinci, ali svejedno...

SA
SI aka SI
05:19 25.01.2022.

Anketa u kojoj Ademi ima glasova kao Boban, Boksic i Prosinečki zajedno je smiješna

PE
peronja
07:23 25.01.2022.

ne znam kaj da velim, sve su to veliki igrači-Prosinečki, Boban, Šuker - sve više manje dinamovci. Ali jedan jedini, ukupno, je Luka Modrić. Vođa hrvatske repke niz godina s kojom igrao u finalu SP, odlične igre u Dinamu, Tottenham,, Real... Najbolji igrač SP u Rusiji, najbolji europski i svjetski nogometaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije