Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLJUČAK 2019.

VIDEO Dalić otkrio koje igrače neće zvati na Euro ne budu li igrali

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
19.11.2019.
u 20:19

Optimist sam, razgovarat ću s njim i vidjeti kakva je situacija. On je važna karika za nas i igrač koji nam jako nedostaje. Poznavajući njegov karakter ne sumnjam u njega - smatra Dalić koji je poručio kako će vratari morati braniti ako žele ići na Europsko prvenstvo

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare nakon još jedne pobjede (2:1), ovaj puta u prijateljskom susretu protiv Gruzije, kojom je stavljena točka na još jednu uspješnu hrvatsku reprezentativnu godinu. 

- Nije mogla biti bolja. Imali smo cilj, a to je bio plasman na EP i mi smo to ostvarili. Bilo je nekih problemčića, ali nećemo o tome. Dobili smo neke igrače za Europsko prvenstvo i mogu biti zadovoljan. Sada ćemo odmoriti do trećeg mjeseca - poručio je Dalić koji je komentirao i one igrače koji ne igraju u svojim klubovima.

- Volio bih da svih 23 igrača igra u svojim klubovima i nadam se da će oni koji nemaju perspektivu pronaći novi klub. Oni će sami odlučiti, ja tu ne mogu utjecati - dodaje Dalić koji je komentirao i izostanak Šime Vrsaljka, odnosno probleme desnog beka u reprezentaciji.

>>> Pogledajte što je Dalić rekao nakon Gruzije

- Optimist sam, razgovarat ću s njim i vidjeti kakva je situacija. On je važna karika za nas i igrač koji nam jako nedostaje. Poznavajući njegov karakter ne sumnjam u njega - smatra Dalić koji je poručio kako će vratari morati braniti ako žele ići na Europsko prvenstvo.

- Razgovarao sam s Kalinićem i rekao sam mu da mora igrati. Vratari moraju biti standardni ako žele biti na Europskom prvenstvu. Nemamo bogati izbor vratara vani, a ako Kalinić i Sluga ne budu branili, pogledat ćemo u HNL-u - jasan je Dalić koji poručuje kako će prije Europskog prvenstva ići na 'iskušani recept'.

- Ne želim gubiti vrijeme sa slabim protivnicima na prijateljskim utakmicama. Nama treba Belgija i takve momčadi, a ne Andora i slični. Mi smo viceprvaci svijeta. Moramo imati četiri jake utakmice prije Europskog prvenstva - zaključio je Dalić. 

>>> Pogledajte što je Dalić pričao uoči Slovačke

Komentara 21

SA
SajamTastine
20:57 19.11.2019.

Livaković je genijalan. Na Dinamo se objektivno više ne bi smijelo gledati kao na tim koji nije na razini jačih eutopskih klubova, nakon uspjeha u Ligi Prvaka,(a koji će u idućim godinama biti i veći), samo zato što je iz Hrvatske. Drugim riječima, barem je podjednako vrijedno danas igrati u Dinamu koliko u npr. Wolfsburgu, Evertonu, itd. Da igrač koji je zabio tri gola u jednoj utakmici LP ne starta za reprezentaciju je vjerojatno nezabilježeno, a to je sad bio slučaj s Oršićem. Ne zaboravimo da je hrvatski predstavnik u LP pobijedio (razbio) talijanskog, te je sigurno veći status igrati u takvom Dinamu (i to kao nositelj ihre) nego sjediti na klupi u konkretno Milanu, kao što je to bio slučaj s Rebićem. Možda smo prije tim trebali popunjavati samo sa onima koji su igrali vani, no danas je to drugačije, i potpuno je primjereno dio ekipe popuniti i igračima koji igraju u domaćoj ligi, ukoliko su kvaliteta i forma igrača zadovoljavajuće. Nadam se da izbornik neće nesvjesno potcijenjivati igrače samo zato što igraju u domaćoj ligi pri izboru tj. sadtavljanju tima. LP i čestitke za sve do sada napravljeno i postignuto.

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
20:36 19.11.2019.

Croatian national football team is among the most successful national teams in Europe. The percentages of win of the total matches played in history: 1. Spain 58,6% 2. Germany 58% 3. England 56.9% 4. Croatia 53,3% 5. Italy 53% 6. Netherlands 50,8% 7. France 49,5%.

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
20:33 19.11.2019.

Sluga je doktor za Kalinića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije