Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠKI MOZART

VIDEO Aco Petrović otkrio nešto što su o Draženu znali samo rijetki. Ovako ih je zvala majka Biserka

Šibenik: Promocija dokumentarnog filma "Naš mali" o Draženu Petroviću
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
28.12.2023.
u 18:13

Draženov brat i bivši izbornik košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović je otkrio nešto što su samo rijetki znali o Draženu.

Legendarni hrvatski košarkaš i jedan od najboljih europskih igrača u povijesti Dražen Petrović je imao zanimljiv nadimak u djetinjstvu, otkrio je njegov brat Aleksandar. Draženov brat i bivši izbornik košarkaške reprezentacije BiH Aleksandar Petrović je otkrio nešto što su samo rijetki znali o Draženu.

GALERIJA Dražen Petrović

Šibenik: Promocija dokumentarnog filma "Naš mali" o Draženu Petroviću
1/18

Nadimak košarkaškog Mozarta je bio 'doručak' dok su Aleksandra zvali 'ručak', a iza svega se krije zanimljiva priča još iz vremena dok su živjeli u Šibeniku.

- Ne znam iz kojih razloga sam dobio nadimak 'Aco ručak', pojma nemam, ali je to tako bilo. Ustvari, znam. Tada nije bilo mobilnih telefona. Tko napravi domaću zadaću, trči van i igra nogomet, košarku, neki sport. Onda majka otvara prozor i viče 'Acooooo, ručak', što je bio mlađi brat? On je 'doručak'. I tako je krenulo, Dražen je bio doručak, to je manje poznata stvar vezana za njega - ispričao je Petrović u podcastu ABA lige kojeg vodi Edin Avdić.

VEZANI ČLANCI:

Dražen je karijeru počeo u Šibenki odakle je otišao u Cibonu, a poslije i u Real Madrid što ga je lansiralo u NBA. U najjačoj ligi svijeta je igrao za Portland te New Jersey. Preminuo je u prometnoj nesreći 1993. godine.

Komentara 15

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:58 28.12.2023.

Pa to nije ništa novo. Tako su, gotovo, sve mame zvale svoju djecu kad ne bi došli, zbog zaigranosti i zaboravljanja na vrijeme, na ručak. I dan-danas, u eri mobitela. Meni bi moja samo ime spomenula, odma' sam znala zaštoo me zove. :D Sjećam se prijateljeve mame kad bi izašla na balkon, pa s četvrtog kata viče: "Marineeeee, ruuuučaaaak!" Ha, ha, ha, ha, ha! Cijelo je dvorište odzvanjalo. :D Pa smo ga sprdali. :D Nekima su matere same dolazile po njih. :D Još i veći sram. :D Dobre stare '90.-e. :)

PN
pošteni_načelnik
21:03 28.12.2023.

Sramotno je kako mali spomenik Draženu ima Šibenik u gradu, ali i sramotno mali kartonski Dražen na ulazu u grad na magistrali. Jadno da taj potencijal Grad Šibenik nije iskoristio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije