Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNI SPLIĆANIN

Veliki uspjeh Goje na US Openu, ovo mu je najbolji Grand Slam rezultat karijere

Tennis: National Bank Open
Foto: Dan Hamilton/REUTERS
1/2
30.08.2023.
u 20:05

Velika je to pobjeda za Goju jer je hrvatski tenisač u ovom trenutku 105. igrač svijeta na ATP ljestvici, dok je McDonald na 40. mjestu i na nedavnom je turniru u Cincinnatiju izbacio četvrtog igrača svijeta Holgera Runea

Borna Gojo (25) plasirao se u šesnaestinu finala US Opena pobjedom protiv domaćeg tenisača Mackenzieja McDonalda u drugom krugu sa 6:3, 6:4, 6:4 u setovima.

Velika je to pobjeda za Goju jer je hrvatski tenisač u ovom trenutku 105. igrač svijeta na ATP ljestvici, dok je McDonald na 40. mjestu i na nedavnom je turniru u Cincinnatiju izbacio četvrtog igrača svijeta Holgera Runea.

Nakon Bolivijca Huga Delliena u prvom kolu, Gojo je sada svladao i McDonalda i tako se plasirao među 32 najbolja igrača na posljednjem Grand Slamu sezone.

Meč je počeo s čak četiri uzastopna gema u kojima igrači nisu uspjeli sačuvati servis. Amerikanac je dva puta breakom preokrenuo Goju, ali Splićanin je uvijek uspio uzvratiti.

Goji je ovo najveći uspjeh na Grand Slam turnirima u cijeloj seniorskoj karijeri. Gledajući najprestižnije turnire, do sada je najdalje stigao na prošlogodišnjem Roland Garrosu, na kojem je zaustavljen u drugom krugu.

Komentara 3

SL
slavenZadravec
21:03 30.08.2023.

Bravo! Izvrstan uspjeh Borna. Mnogi ne shvaćaju koliko je jaka konkurencija u tenisu. Samo se kvalificirati za ovakav turnir je teže neko postati svjetski prvak u mnogim drugim sportovima.

Avatar southman
southman
11:26 31.08.2023.

Konkurencija je nikakva. Tenisom vladaju veterani iznad 35.

Avatar southman
southman
11:25 31.08.2023.

Bravo Gojo. Još dvije pobjede i preteći ćeš "mrtvoga" Ćorića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije