Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVRŠILI GA

Vatreni na bizaran način ostao bez pola milijuna kuna, ovo je dvojac koji ga je prevario

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
13.01.2021.
u 19:36

- U listopadu 2016. nazvao me otac i pitao jesam li podizao kakve veće iznose s računa. Netko je na temelju nekakve ovrhe podigao s mog računa pola milijuna kuna

Davor Baković (55) danas je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu i 10 mjeseci zatvora, dok je Čedo Mavrinac (61) dobio je godinu i pol te obavezno psihijatrijsko liječenje. Jutarnji list navodi da je ovaj dvojac varalica preko lažnih ovrha kupovao zlatne poluge i tako oprao 2,4 milijuna kuna.

Među njihovim žrtvama je i hrvatski nogometni reprezentativac Tin Jedvaj (25) kojeg su planirali ovršiti za 1,3 milijuna kuna, no na kraju je ostao bez pola milijuna koje prema presudi moraju vratiti.

- Dvije i pol godine živio sam dotad već u Njemačkoj i kako nisam često u Hrvatskoj, dao sam punomoć svome ocu da obavlja novčane transakcije u moje ime. U listopadu 2016. nazvao me otac i pitao jesam li podizao kakve veće iznose s računa. Netko je na temelju nekakve ovrhe podigao s mog računa pola milijuna kuna. Otac je obavijestio policiju jer je ispalo da je novac dignut temeljem krivotvorenog rješenja - rekao je Tim Jedvaj policijskim istražiteljima 2016. godine.

Tin Jedvaj igrač je Bayera iz Leverkusena na posudbi u Augsburgu. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je 26 utakmica, zabio dva gola te s vatrenima osvojio svjetsko srebro 2018. u Rusiji.

Ključne riječi

Komentara 4

HR
Hrabraja
21:46 13.01.2021.

Po meni novac treba vratiti FINA

GR
Grandstar
21:22 13.01.2021.

Sva sreca da je imao Zamisli sramote da nije imao a ljudi te hoce pokrast

BE
Beskucnik
05:53 15.01.2021.

1 , 5 god a o aj drugi se pravi lud ? , treba ih osudit na 10 god , a ako vrate novac smanjit kaznu , lakse tako nego pljackat s pistoljem , zapravo bi dobili 10 da su upali s oruzjem dno dna od sudtsva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije