Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJANJE

Bjelica: Razumijem taj frustrirajući potez, nije mi drago, ali...

Nenad Bjelica
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
16.05.2018.
u 12:16

– Cijelo jutro s Vlakom razgovaramo o mogućim pojačanjima, ima dosta kandidata koji su zanimljivi Dinamu, no sada to nije tema.

Novi trener Dinama Nenad Bjelica predstavljen je danas u podne navijačima i javnosti. 

– Jako sam sretan što sam tu, nadam se da ću svojim optimističnim stavom pomoći Dinamu. Ovo je velika čast, nadam se da ću uspjeti sa svojim radom poboljšati klub. Dovesti ga na nivo kakva su očekivanja – započeo je Bjelica prvo obraćanje kao trener Dinama.

– Najveći zadatak u ovom trenutku jest obaviti neke razgovore s igračima, vidjeti što je u njihovom glavama. Objasniti im važnost posljednjih dviju utakmica. Moramo vidjeti tko je mentalno i fizički u najboljem stanju te tko je spreman ostaviti srce na terenu. Imamo momčad koja je sposobna dobiti ove dvije utakmice. Teško je nešto taktički mijenjati. Razgovorima ćemo sve riješiti. 

– Došao sam u najveći klub u svojoj karijeri. Znam da je kompleksna situacija u Dinamu, znam da je teško, no imam lidersku crtu. Imam jasnu sliku što i kako želim. Možda to neće uvijek biti ugodno čuti, no ja sam takav. Ako trebam ući u konflikte za dobrobit ekipe, tako će i biti. To je moj karakter. 

Grafiti? Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema tom gradu i klubu. Takav frustrirajući potez razumijem. Ja sam profesionalac i bio sam spreman otići u bilo koji klub. Poštujem njihov potez, naravno da mi nije drago, ali to je tako.

– Cijelo jutro s Vlakom razgovaramo o mogućim pojačanjima, ima dosta kandidata koji su zanimljivi Dinamu, no sada to nije tema. Tek nakon ove dvije utakmice.

Bjelica, 45-godišnjak, ekspresno je imenovan trenerom nakon smjene Nikole Jurčevića koji se na klupi Dinama zadržao samo dva mjeseca. S modrima je potpisao ugovor na dvije godine.

Prije nekoliko dana Bjelica je dobio otkaz u Lechu iz Poznanja. Trenersku karijeru počeo je 2007. još kao igrač u Kärntenu, a potom je vodio Lustenau i Wolfsberger, s kojim je ušao u prvu austrijsku ligu. 

Nakon toga vodio bečku Austriju s kojom je 2013. u zadnjem pretkolu Lige prvaka izbacio Dinamo. Trener talijanskog drugoligaša Spezije bio je od lipnja 2014. do studenoga 2015. godine. Od 2016. pa do nedavno vodio je Lech iz Poznanja s kojim je lani bio treći u poljskom prvenstvu.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Sokol
Sokol
12:29 16.05.2018.

Bude li opet vlak birao igrače ne piše ti se dobro.

ZI
zizi10
09:31 17.05.2018.

ove 2 utakmice šta bude bude, nema trener vremena nešto bitno promijeniti, osim na psihološkoj razini. u kup utakmicu treba ući s čvrstom, pojačanom obranom jer ovakva psihološki uzdrmana, neuigrana obrana će inače dobiti bar 1 gol i to bi moglo biti presudno. za tu utakmicu najbitnije je sačuvati svoj gol pa makar doći do penala i što bude ....pa kad sve prođe onda na miru uigravati momčad za LP/EL, dovoditi pojačanja itd.

MU
Muncimir
12:21 16.05.2018.

Je li kupio odmah i povratnu kartu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije