Naslovnica Sport domaći nogomet

Utakmica Istre 1961 i Rijeke u Puli prekinuta zbog četiri baklje!

Do prekida je došlo nakon što su domaći navijači pirotehnikom odlučili proslaviti pogodak u 71. minuti.
01. travnja 2012. u 18:53 61 komentara 23 prikaza
rijeka armada navijači
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Dogodilo se napokon i to! Jedna je utakmice domaćeg nogometnog prvenstva prekinuta zbog bakljade navijača! Dogodilo se to u Puli, na utakmici 24. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke.

Do prekida je došlo nakon što su domaćini došli u vodstvo preko Bačelića-Grgića s 11 metara (u 71. minuti), pa su navijači gol odlučili proslaviti bakljadom. Glavni sudac utakmice Marijo Strahonja zbog toga je igrače poslao prije vremena u svlačionicu. Naime, zagrebački je djelitelj pravde susret prekinuo i desetak minuta ranije, kad su bakljadu napravili navijači Rijeke, no tada je susret prekinut na nekoliko minuta.

Kako se incident ponovio (četiri su baklje upalili navijači Istre prilikom proslave gola), Strahonja se odlučio na krajnju mjeru.

Sudac je u službeni zapisnik utakmice unio sljedeće konstatacije:

"60 min i 15 sec, od strane gostujuće navijačke skupine Armada ubačeno je 3 baklje u teren za igru, nakon čega je spiker putem razglasa prvi puta upozorio o eventualnom prekidu utakmice. U 61. minuti nakon što su od strane gostujuće navijačke skupine Armada ponovno ubačene 3 baklje u teren za igru, sudac utakmice prekinuo je utakmicu i poveo igrače u svlačionice sa upozorenjem da će se utakmica nastaviti nakon 5 minuta te da će ukoliko dođe do novog incidenta utakmicu prekinuti.”

Nakon što dobije sve izvještaje s utakmice, dopunski izvještaj delegata, ali i suca koji će morati pojasniti što je sve poduzeo prije odluke o trajnom prekidu utakmice, odluku o registraciji utakmice donijeti će Povjerenik za natjecanje Josip Brezni, a u disciplinskom postupku protiv oba kluba zbog incidenata njihovih navijača kazne će donijeti Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević, stoji na stranicama Prve HNL. 

- Ja ću odlučiti što će biti s utakmicom, a disciplinski će sudac odlučiti o kaznama. Prerano je bilo što reći dok ne vidim kompletna izvješća i službene snimke s utakmice - rekao je kratko Brezni za 24sata.

- U ponedjeljak bi trebao imati izvješće od delegata i onda će puno toga biti jasnije. Moguće je puno opcija jer prvi prekid izazvali su gostujući navijači, a drugi, nakon čega je prekinuta utakmica, domaći. Zato je moguće da utakmica bude registrirana kao 1:0, 3:0 za domaće ili za goste, a moguće je i da se utakmica ponovi! Sve opcije su otvorene. Sve je obuhvaćeno člankom 59 našeg pravilnika. Ishod ćete znati kad dođe vrijeme i kad proučimo situaciju - zaključio je Brezni.

Podsjetimo, slična se situacija dogodila prije dva tjedna u derbiju Dinama i Hajduka, kad je glavni sudac Ivan Bebek poslao igrače u svlačionicu, ali utakmica je tada naposljetku ipak nastavljena.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Hrvatski sin:

    Šta če sad čika jovo reč? kad je rijeka u pitanju onda nije važno.

  • -obrisani-:

    3:0 i za jedne i za druge.

  • danijel00:

    bravo hns.dođe napokon nesto vise ljudi na tekmu ali i to uspiju shebati.cemu uopce vise gledat nasu ligu