Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Ugledna agencija najavila: Japanska pljačka teško može proći protiv Hrvata, imaju previše ulične škole

KATAR 2022 - Slavlje reprezentativaca nakon osiguranog ulaska u osminu finala SP
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
03.12.2022.
u 13:34

Kapetan Luka Modrić, koji s Ivanom Perišićem i Dejanom Lovrenom čini visokokvalitetnu, ali stariju jezgru momčadi, kaže da se nikoga ne boje i da uspješno obaviti svoj zadatak protiv plavih samuraja, navodi Reuters.

Hrvatska reprezentacija u ponedjeljak od 16 sati u osmini finala SP-a u Katru igrat će protiv Japana, jedne od najvećih senzacija natjecanja koja je osvojila drugo mjesto u skupini uz nevjerojatne trijumfe protiv Njemačke i Španjolske. Nema sumnje kako će Zlatko Dalić i njegovi izabranici morati biti itekako oprezni protiv opasne azijske momčadi. A taj ogled na svojim internetskim stranicama najavila je i međunarodna medijska agencija Reuters.

- Japanske senzacionalne 'pljačkaške akcije' bile su kobne za Španjolsku, a posebice Njemačku koja je već napustila natjecanje. No, u šesnaestini finala igrat će protiv Hrvatske koja možda ima ipak više 'ulične škole' da bi se ponovila japanska pljačka. Hrvatska nije pokazala kvalitetu koja ju je prije četiri godine dovela do finala, pogotovo ispred gola, ali je učinila ono što je trebalo da prođe svoju skupinu, pokazujući znakove panike tek u posljednjoj utakmici protiv očajne Belgije - navodi Reuters te dodaje:

- Kapetan Luka Modrić, koji s Ivanom Perišićem i Dejanom Lovrenom čini visokokvalitetnu, ali stariju jezgru momčadi, kaže da se nikoga ne boje i da uspješno obaviti svoj zadatak protiv plavih samuraja.

>> VIDEO: Specijalna emisija: Jedna stvar neće nam prolaziti dalje, gubili smo lopte koje nismo smjeli

 

Reuters napominje kako će japanski izbornik Hajime Moriyasu možda trebati taktički izmisliti nešto novo za okršaj na stadionu Al Janoub, nakon što je sličan pristup imao i u prve tri utakmice.

- Hrvatska, ako ništa drugo, ima strpljenja i rado će kontrolirati loptu u posjedu ispred obrane Japana tražeći slabosti te je takav scenarij ne bi frustrirao kao što je to bio slučaj sa Španjolskom i Njemačkom - piše Reuters te podsjeća da Hrvatska ima pet nastupa na Svjetskim prvenstvima te nikad nije izgubila utakmicu osmine finala.

- Došli su do polufinala 1998. i izgubili od Francuske u finalu prije četiri godine u Rusiji, što je veliko postignuće za zemlju koja se vratila u međunarodni nogomet tek ranih 1990-ih - naglasio je Reuters.

 

Komentara 13

LL
lijepa_li si
13:53 03.12.2022.

hrvatska je čudo! hrvatska je fenomen! hrvatska je veličanstvena!

PR
Propitivač
14:03 03.12.2022.

Famozno. Hrvatski medij prepisuje od Reutersa. Jel postoji neki bojkot VL-a od strane hrvatske nogometne zajebnice?

Avatar Kajman
Kajman
16:40 03.12.2022.

Naletjeh na jedan YT video gdje neki stranac (Englez mislim) opisuje malo Hrvatsku, a onda i hrvatsku reprezentaciju. Korektan video kojim nas autor respektira, no zanimljiviji su mi bili komentari ispod videa. Maknemo li pokoji ekstremni komentar vidi se kako stranci iznimno cijene to što naši dečki igraju srcem i izgaraju za svoju reprezentaciju (za razliku, što kažu od nekih svojih umišljenih zvijezda), dive se zajedništvu našeg tima, njihovoj ljubavi prema domovini, skromnosti i korektnosti u svemu. Naši dečki imaju sve one vrline koje općenito nedostaju u društvu. Imaju apsolutno sve čime bi se mogli bahatiti i od daleko manje imućnih i sposobnih od sebe. Upravo te vrline su ono što našu reprezentaciju čini posebnom i zato ih bez obzira koji rezultat postigli neizmjerno cijenim. BRAVO DEČKI vi ste uzor Hrvatske, i samo tako naprijed, u našim očima vi već jeste prvaci svijeta :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije