Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUŠTA DINAMO

Udarili po Zoranu Mamiću: Želi pobjeći od pravosuđa, to bi bila sramota za Hrvatsku

Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
17.05.2020.
u 14:35

"Ako i mlađi brat Mamić pobjegne od hrvatskog pravosuđa bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku, a mi ćemo jasno prozvati odgovorne osobe koje smo više puta upozorili na ovakav rasplet događaja", poručili su iz udruge Dinamo to smo mi.

Udruga Dinamo to smo mi oglasila nakon medijskih napisa da bi sportski direktor modrih Zoran Mamić uskoro mogao napustiti Maksimir i vratiti se na Bliski istok.

U ovoj udruzi smatraju da bi Zoran Mamić na taj način pobjegao od hrvatskog pravosuđa te tvrde da bi to bila velika "velika sramota za cijelu Hrvatsku". Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Nastavno na objavu u hrvatskim medijima kako nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić planira ponovno otići na Bliski istok koji je poznat kao offshore oaza i potencijalno skrovište nestalog Dinamovog novca, izražavamo razočaranje s tromim i neodgovornim ponašanjem Hrvatskog pravosuđa.

Osječki procesi i pravomoćna presuda nepotrebno su se odužili, a mjere koje su trebale spriječiti bijeg braće Mamić nisu donesene, štoviše Zoran je vraćen na isto mjesto s kojeg je počinio spomenuta nedjela. Zbog svega navedenog i onog što slijedi u narednim danima, a najviše političkog nadmetanja o boljoj i poštenijoj Hrvatskoj u budućnosti moramo postaviti nekoliko pitanja odgovornim osobama u Državnom odvjetništvu.

Iz kojeg razloga sukladno članku 98., stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku niste tražili nadležni sud izricanje mjere opreza zabrane napuštanja boravišta Zoranu Mamiću s obzirom na to da je u tijeku drugostupanjski pravorijek za proces u kojem je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci (samo jedan mjesec više značio bi čekanje presude u pritvoru). Isto kao i početak procesa u druga dva pravosudna slučaja? Pogotovo s obzirom na to da je njegov brat i prvoosuđeni pobjegao od hrvatskog pravosuđa u susjednu BIH odakle izbjegava izručenje Hrvatskoj, a o čemu se Zoran Mamić nikada nije negativno izrazio.

Također, zbog čega sukladno članku 98. stavak 2. točka 6. Zakona o kaznenom postupku niste od nadležnog suda tražili izricanje mjere opreza zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti s obzirom na to da Zoran Mamić ponovno obavlja dužnost sportskog direktora Udruge građana GNK Dinamo Zagreb te po izjavama člana Uprave Krešimira Antolića vodi pregovore oko transfera igrača čime postoje opravdana sumnja u ponavljanje kaznenog djela za koji je osuđen? Utjecaj na svjedoke s kojima svakodnevno surađuje? Opasnost od ponavljanja istog kaznenog djela?

Ako i mlađi brat Mamić pobjegne od hrvatskog pravosuđa bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku, a mi ćemo jasno prozvati odgovorne osobe koje smo više puta upozorili na ovakav rasplet događaja", poručili su iz udruge Dinamo to smo mi.

Ključne riječi

Komentara 11

KA
kamenuglavu
15:25 17.05.2020.

Dobro da im niste zaplijenili lovu, nekretnine i drugo.

ZV
zvonimir13
15:31 17.05.2020.

Taj ogromni novac za hr prilike koji je Dinamo zaradio igranjem u LP i transferima dobar dio zasluga pripada i braći Mammić. Nije taj novac pao s neba a i dobar dio ulazi u proračun kroz doprinose i posredno.

DA
Darioruk12345
17:28 17.05.2020.

Sto ga ne uhapsite?Ili se bojite da ce drugi mamic iz kamenjara poceti pricati o svim lopovlucima hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije