Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši reprezentativac

Preminula legenda Hajduka Dragan Holcer

Dragan Holcer
Foto: Tino Juric/PIXSELL
23.09.2015.
u 20:33

Nakon Hajduka otišao je u inozemstvo, prvo je igrao za Stuttgart, a zatim i za Schalke. Za Jugoslaviju je nastupio 52 puta.

U srijedu je u 71. godini nakon duge i teške bolesti preminuo Dragan Holcer, legendarni nogometaš Hajduka i reprezentativac Jugoslavije.

Rođen u njemačkom logoru u Zwieselu, a karijeru je započeo u Radničkom iz Niša. 1967. godine otišao je u Hajduk u kojem je igrao do 1975. te odigrao 419 utakmica. Bio je kapetan i vođa generacije. S Hajdukom je osvojio tri prvenstva Jugoslavije u sezonama 1970./71., 1973./74. i 1974./75. i tri kupa 1972., 1973. i 1974. godine.

"Dragan Holcer, čovjek koji je bio na čelu jedne zlatne Hajdukove generacije, zavolio je po dolasku u Split ovaj grad i Hajduk, ali ne samo srcem, nego je to uvijek potvrđivao savjesnim odnosom prema klubu, prema radu, prema svom radnom mjestu na igralištu, pa i prema onima koji iz plitka džepa plaćaju teško zarađeni novac za ulaznicu na prenatrpanom stajanju. Uvijek je na najpošteniji način želio priskrbiti ono što sportaša najviše uzdiže, a to je mjesto u momčadi i srcu publike. Takav je kao igrač i čovjek bio Dragan Holcer", piše Hajduk na svojoj stranici.

Nakon Hajduka otišao je u inozemstvo, prvo je igrao za Stuttgart, a zatim i za Schalke. Za Jugoslaviju je nastupio 52 puta.

>>Hajduk Slogi zabio sedam komada, Rijeka Bednji čak deset!

Komentara 17

Avatar cluesblues
cluesblues
22:05 23.09.2015.

covjece holcer…legenda, ne samo hajduka - moj stari (dinamovac) i njegov vjencani kum (hajdukovac) su neizostavno spominjali holcera kad su nabrajali najvece igrace iz "onog doba", kad se nogomet jos igral zbog ljubavi…pocivaj u miru...

DE
derin
00:14 24.09.2015.

Počivaj u miru legendo, jaka družina se gore stvara gore Vukas, Matošic, Holcer, Beara i drugi i vode ih najveći Ivić i barba Kaliterna.

MA
macuhica
23:02 23.09.2015.

Pocivao u miru legendo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije