Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JENS GUSTAFSSON

Trener Hajduka nakon poraza Dinama 'dobio krila': Moramo se boriti za naslov prvaka

Split: Prijateljska nogometna utakmica, HNK Hajduk - HŠK Zrinjski Mostar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
17.07.2021.
u 16:45

- Borit ćemo se svaki dan da pobijedimo, ali gotovo je nemoguće ostati neporažen i sigurno ćemo gubiti utakmice tijekom sezone. Važno je da se iz svakog poraza izdignemo i nešto iz njega naučimo.

Mnogi Dinamu i ove sezone predviđaju titulu nogometnog prvaka Hrvatske, a odmah njemu uz bok stavljaju Osijek i Hajduk. Splitski klub ima novog trenera, Šveđanina Jensa Gustafssona, a s njima je već neko vrijeme sportski direktor Mindaugas Nikoličius koji je već s Goricom napravio čuda. Možda mu to pođe za rukom i u Hajduku koji novu sezonu Prve HNL otvara danas protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj (18.55 sati).

– Pripremali smo se šest tjedana i osjećamo se spremno za sezonu. Uzbuđeni smo i zaista se veselimo utakmici. Mislim da imamo dobru momčad za početak sezone – rekao je trener Gustafsson pa dodao i tko će od igrača propustiti utakmicu.

– Jedini za kojeg znam je Alex Kačaniklić koji se još nije oporavio od ozljede. Za ostalo ćete morati pričekati. Ne mogu reći točno koliko su Ljubičić i Eduok blizu nastupa, ali u konkurenciji su. Eduok se vratio nakon ozljede i treba još malo vremena, ali mislim da se većina igrača bori za mjesto u početnih 11.

Navijači su zadovoljstvo, ne uteg

Hajduk je pred sebe ove sezone stavio velike ciljeve, jedan je i osvajanje naslova. Je li trener spreman na takav pritisak?

– Spreman sam. Nikada ne bih želio drugačiji pritisak jer mislim da je Hajduk klub koji treba imati takva očekivanja. Borit ćemo se svaki dan da pobijedimo, ali gotovo je nemoguće ostati neporažen i sigurno ćemo gubiti utakmice tijekom sezone. Važno je da se iz svakog poraza izdignemo i nešto iz njega naučimo.

Gustafsson je u Split došao u svibnju ove godine, što ga je najviše iznenadilo po dolasku?

– Dobio sam mnogo informacija o interesu navijača za klub, ali svejedno sam se iznenadio koliko Hajduk znači ljudima ovdje.

Vratar i kapetan Lovre Kalinić također se veseli novoj sezoni.

– Uvijek je lijepo biti doma među svojim ljudima. Sigurno da me veseli što sam opet dio Hajduka, doveli smo par igrača i nadamo se još boljem rezultatu, ali i pozitivnijoj atmosferi – rekao je Kalinić pa dodao kakvu utakmicu očekuje:

– Ni mi ne znamo još kako će sve izgledati. Mogu reći da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo napraviti sve da dođemo do pobjede. Lokomotiva je dovela nekoliko igrača i sigurno će biti drugačija nego prošle godine.

Vraćaju se navijači, koliko će to Hajduku pomoći?

– To će biti nova okolnost na koju nismo naviknuli u posljednje vrijeme, ali to nam nije uteg, nego zadovoljstvo.

Inače, bijeli su pripreme završili s četiri pobjede i dva poraza, posljednju utakmicu protiv Zrinjskog na Poljudu izgubili su s 1:3. Nadaju se da će sezonu Prve HNL bolje otvoriti.

Zadržali su dva oslonca

U taboru Lokomotive optimistični su uoči početka. U pripremama su odigrali četiri utakmice, u tri su pobijedili, a u jednoj doživjeli poraz.

– Doveli smo mlade, talentirane i potentne igrače. Većina je do sada pretežito igrala u 2.HNL, vratilo nam se i igrača s posudbe. Možemo biti jako zadovoljni njihovim igrama na pripremama, no ponavljam, ostaje vidjeti na koji način će odgovoriti zahtjevima u Prvoj HNL. Utakmica s Hajdukom će pokazati kako stojimo u HNL-u. Za Hajduk ne treba dodatno motivirati igrače. Hajduk je uvijek među najjačim hrvatskim momčadima, doveli su nekoliko novih igrača i zadržali dva oslonca, Lovru Kalinića i Marka Livaju. Morat ćemo pružiti veliki otpor kako bismo im bili konkurentni i kako bismo ostvarili pozitivan rezultat – rekao je trener lokosa Silvijo Čabraja.

Usporedimo li malo ova dva protivnika, recimo da Hajduk, prema Transfermarktu, vrijedi 32,35 milijuna eura, a Lokomotiva dvostruko manje (16,15 milijuna eura). Prosjek godina Zagrepčana je 23,5, a Splićana 24.

Bit će ova utakmica pravi test za Hajduk koji u četvrtak čeka prvi susret 2. pretkola Konferencijske lige na Poljudu protiv Tobola.

Komentara 2

ST
stefj
19:52 17.07.2021.

Dinamo ima istu ekipu, ali ima katastrofalno lošeg trenera. Ove sezone vrlo vjerojatno će Osijek biti prvak, Hajduk sumnjam...

DU
Deleted user
19:00 17.07.2021.

ne treba zamjeriti to su te neobjašnjive nuspojave nakon cijepljenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije