Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Tottenham se vratio na pobjedničke staze, Juventus ostao bez dva važna boda

Premier League - Nottingham Forest v Tottenham Hotspur
Paul Childs/REUTERS
15.12.2023.
u 23:04

Junak pobjede Spursa bio je švedski reprezentativac Dejan Kuluševski koji je pred kraj prvog poluvremena asistirao za pogodak Brazilca Richarlisona (45+2), a potom je u 65. minuti i sam zatresao mrežu za konačnih 2-0.

Drugu pobjedu u razmaku od pet dana ostvarili su nogometaši Tottenhama koji su kao gosti s 2-0 (1-0) pobijedili Nottingham Forest u prvoj utakmici 17. kola engleske Premier lige. 

Junak pobjede Spursa bio je švedski reprezentativac Dejan Kuluševski koji je pred kraj prvog poluvremena asistirao za pogodak Brazilca Richarlisona (45+2), a potom je u 65. minuti i sam zatresao mrežu za konačnih 2-0.

Tottenham je u 17 nastupa sakupio 33 boda koliko ih ima i Manchester City, ali uz utakmicu manje. Spursi su ostali na petom mjestu, a Nottingham Forest je s 14 bodova na 16. poziciji. Vodeći Liverpool ima 37 bodova, jedan više od Arsenala i dva više od Aston Ville.

Genoa - Juventus 1-1

Genoa je odigrala 1-1 protiv Juventusa u prvoj utakmici 16. kola talijanske Serie A i tako 'otela' torinskoj momčadi važna dva boda u borbi za naslov prvaka Italije.

Federico Chiesa je doveo goste u vodstvo u 28. minuti iz kaznenog udarca. Genoa je izjednačila u 48. minuti, a strijelac je bio Albert Gudmundsson.

Milan Badelj je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad čiji je kapetan.

Juventus ima 37 bodova i došao je na jedan bod od vodećeg Intera, ali milanska momčad ima utakmicu manje. Genoa je sa 16 bodova ostala na 14. poziciji. 

Borussia (M) - Werder 2-2

Prva utakmica 15. kola njemačke Bundeslige, u kojoj je Borussia Moenchengladbach ugostila Werder, završila je 2-2 i podjelom bodova. 

Rafael Borre je u 7. minuti doveo u vodstvo goste iz Bremena. Borussia je preokrenula rezultat golovima Rocca Reitza u 45. i 49. minuti, a konačnih 2-2 postavio je Marvin Ducksch u 76. minuti.

Borussia je sa 17 bodova privremeno na devetoj poziciji, dok je Werder s 15 bodova ostao na 12. mjestu. Vodeći Bayer Leverkusen ima 36 bodova, četiri više od drugoplasiranog Bayerna.

Osasuna - Rayo Vallecano 1-0

Nogometaši Osasune pred svojim su navijačima svladali Rayo Vallecano s minimalnih 1-0 postigavši pogodak duboko u sučevom dodatku prve utakmice 17. kola španjolskog prvenstva.

Pričuvni napadač Raul, koji je u igru ušao u 84. minuti, postigao je pogodak u petoj minuti dodatka i tako donio momčadi iz Pamplone petu prvenstvenu pobjedu.

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir odigrao je cijelu utakmicu i dvaput se našao u dobrim situacijama pred golom, ali nije uspio postići pogodak.

Osasuna je s 19 bodova skočila na 12. mjesto, a Rayo Vallecano je s bodom više na desetoj poziciji. Vodeća Girona ima 41 bod, dva više od Real Madrida. 

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore
 
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije