Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret!

Torcidaši koji su vrijeđali Janicu pušteni na slobodu, sutkinja se predomislila

Janica Kostelić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
14.06.2017.
u 23:05

U ponovnom postupku prvostupanjski sud je utvrdio da su se promijenile okolnosti pa im je ukinuta mjera zadržavanja i pušteni su na slobodu.

U srijedu su puštena na slobodu sva sedmorica mladića, pripadnika Torcide, kojima je Prekršajni sud u Splitu odredio zadržavanje u trajanju od pet dana zbog verbalnog napada na Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport u Supetru prošle subote.

Rješenje o zadržavanju u pritvoru, nakon žalbe branitelja osumnjičenih, Visoki prekršajni sud u Zagrebu je ukinuo i vratio na odlučivanje splitskom Prekršajnom sudu.

U ponovljenom postupku prvostupanjski je sud zaključio kako su se promijenile okolnosti te da više ne postoji opasnost da će okrivljenici ponoviti djelo, ukinuta im je mjera zadržavanja i pušteni su na slobodu. Postupak nije završen, ide dalje izvođenjem dokaza. Još nije zakazana sljedeća rasprava.

Riječ je o vulgarnom i divljačkom incidentu kada je par desetaka muškaraca okružilo Janicu Kostelić na trajektu za Brač, vrijeđajući je i skandirajući, tražeći primjenu Zakona o sportu, a sve su ponovili i kada je izašla iz trajekta okruživši njezino vozilo. Janica je pozvala policiju, okrenula se i napustila Brač. Odluka o pet dana pritvora za prekršitelje, izrečena prije presude, koju je donijela sutkinja Prekršajnog suda u Splitu izazvala je burne i različite reakcije diljem Hrvatske. Jedni podržavaju oštro kažnjavanje, a drugi u tome vide sankcioniranje verbalnog delikta. 

Komentara 55

DA
damascus
23:49 14.06.2017.

Lude države, ako se okolnosti promjene javnom hajkom protiv sutkinje. Nema nam spasa!

DU
Deleted user
00:38 15.06.2017.

Famozna neovisnost pravosuđa..

TO
Torcidas
23:16 14.06.2017.

Huligane natrag u pritvor za primjer drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije