Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽAN ŽDRIJEB

Svjetska vaterpolska liga: Hrvatska u teškoj skupini s Grcima i Rusima

Zagreb: Hrvatska vaterpolo reprezentacija otputovala u Tokio na Olimpijske igre
Emica Elvedji/PIXSELL
17.11.2021.
u 23:36

Po dvije reprezentacije iz svake skupine idu dalje, a u četvrtfinalu se križaju A i B, odnosno C i D skupina. Pobjednici četvrtfinalnih susreta plasiraju se na završni turnir Svjetske lige.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija igrat će protiv Grčke i Rusije u skupini D Svjetske vaterpolske lige za 2022. godinu, odlučio je ždrijeb europskih skupina održan u sjedištu Međunarodne organizacije vodenih sportova (FINA) u švicarskom gradu Lausannei.

U skupini A su Mađarska, Crna Gora i Rumunjska, u skupini B Njemačka, Francuska i Španjolska, a u C skupini Srbija, Italija i Slovačka. 

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu igrati 18. siječnja u gostima kod osvajača olimpijskog zlata na OI u Tokiju Grčke, a drugi susret bi Barakude igrale kod kuće protiv Rusije, 15. veljače sljedeće godine. U 3. će kolu naše skupine igrati Rusija – Grčka.

Po dvije reprezentacije iz svake skupine idu dalje, a u četvrtfinalu se križaju A i B, odnosno C i D skupina. Pobjednici četvrtfinalnih susreta plasiraju se na završni turnir Svjetske lige.

Ždrijeb skupina vaterpolista:

SKUPINA A – Mađarska, Crna Gora, Rumunjska
SKUPINA B – Njemačka, Francuska, Španjolska
SKUPINA C – Srbija, Italija, Slovačka
SKUPINA D – Grčka, Hrvatska, Rusija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije