Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK UDARAC

Svih šest engleskih klubova povuklo se iz Superlige

Manchester City - Borussia Dortmund
LINDSEY PARNABY/DPA/PIXSELL
21.04.2021.
u 07:15

U utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju.

Engleski prvoligaši Arsenal, Manchester United, Liverpool i Tottenham odlučili su istupiti iz novoosnovane Superlige. 

Ranije su mediji objavili da se iz Superlige povlače i Manchester City i Chelsea, a onda je Manchester City prvi službeno objavio odluku o odustajanju.

"Nakon što smo vas saslušali, kao i širu nogometnu zajednicu ovih par posljednjih dana, povlačimo se iz projekta Superlige. Napravili smo pogrešku i zato se ispričavamo", objavljeno je službenom Twitter profilu Arsenala.

Od engelskih klubova jedino još Chelsea nije službeno objavio da se povlači iz ovog kontroverznog projekta, ali prema pisanju medija pitanje je trenutka kada će klub sa Stamford Bridgea to učiniti.

U ponedjeljak je odjeknula vijest da je 12 bogatih europskih klubova postiglo kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova. Predsjednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez izabran je za predsjednika Superlige. Vijest o toome oštro su osudili i UEFA i FIFA, politički svijet, a njemački klubovi Bayern i Borussija te francuski PSG su odbili sudjelovanje u tom projektu. 

Nakon ovih odustajanja u Superlig ostaje samo šest klubova: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Milan, Inter i Juventus.

>> Pogledajte reakcije na Superligu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije