Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbi: Ustaša na klupi

Strani mediji šokirani: Unatoč nacističkom pozdravu, Hrvatska zaposlila Šimunića

Josip Šimunić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
22.09.2015.
u 08:55

"Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera unatoč nacističkom pozdravu. To je samo naglasilo problem hrvatskog nogometa koji se bori s diskriminacijom"

Ante Čačić jučer je i službeno postao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, a danas će održati i svoju prvu konferenciju za novinare, na kojoj će predstaviti svoj stožer. Čačićevi pomoćnici u reprezentaciji bit će Josip Šimunić i Ante Miše. 

Upravo je angažiranje Josipa Šimunića izazvalo polemike. I dok se neki prisjećaju njegovih velikih zasluga u uspjesima reprezentacije i načina na koji je za nju nastupao, drugima je prva asocijacija Fifina kazna od 10 utakmica suspenzije zbog vikanja ''Za dom''. Prisjetili su se toga i strani mediji.

"Hrvatska je zaposlila Josipa Šimunića kao pomoćnog trenera unatoč nacističkom pozdravu. To je samo naglasilo problem hrvatskog nogometa koji se bori s diskriminacijom. Uefa je Hrvatskoj uzela jedan bod zbog svastike na terenu tijekom utakmice protiv Italije", piše ugledni Guardian.

Tu vijest prenijela je i američka novinska agencija Associated Press, kao i neki australski te njemački mediji. Najviše prašine ova odluka podigla je u Srbiji.

"Ante Čačić (61), čovjek zadatka Zdravka Mamića, imenovan je za novog hrvatskog izbornika s ciljem da ispravi pogreške Nike Kovača i odvede "kockaste" u Francusku. Njegov pomoćnik će biti deklarirani ustaša Josip Šimunić", piše Mondo.rs.

Kurir u tekstu pod naslovom "Ustaša Šimunić trenira Hrvate" donosi:

"Zanimljivo će biti hoće li Fifa pod povećalom gledati ponašanje Šimunića, budući da je već kažnjen s deset utakmica suspenzije."

>>Izbornik Ante sretni 
je djed troje unučadi

>>Čačićevi pomoćnici bit će Joe Šimunić i Ante Miše

Komentara 70

DU
Deleted user
09:24 22.09.2015.

Krajnje je vrijeme da pojedinci otvoreno počnu navijati za srpske boje kad već nema neprežaljene tzv.''juge'' ili da spas potraže u Njemačkoj zajedno sa ovim dezerterima koji prolaze kroz Hrvatsku.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
09:23 22.09.2015.

Ustaša na klupi a tamo četnik predjednik ?

GA
gafe
09:25 22.09.2015.

Joe legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije