Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Što Hrvatskoj treba za drugi krug? Ni pobjedom protiv Ukrajine nismo sigurni

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Srbija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
15.01.2022.
u 22:55

Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Ukrajine, trećeg protivnika u skupini. Kauboji su favoriti u tom susretu, no ni pobjeda ne garantira ulazak u drugi krug.

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu nakon što je u mađarskom Szegedu svladala Srbiju sa 23:20. Ova pobjeda hrvatskim rukometašima otvara put prema plasmanu u drugu fazu natjecanja.

Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Ukrajine, trećeg protivnika u skupini. Kauboji su favoriti u tom susretu, no ni pobjeda ne garantira ulazak u drugi krug.

Naime, uz našu pobjedu Srbija u drugoj utakmici ne smije pobijediti Francusku. Ako bi se to dogodilo, zatvorio bio se krug od tri momčad s po četiri boda, a tu bi odlučivala međusobna gol razlika. Francuska je kauboje pobijedila s pet golova prednosti, a mi Srbiju s tri gola razlike.

U slučaju da Srbija pobjedi u ponedjeljak, morala bi slaviti s ogromnom gol-razlikom jer bi u tom slučaju ispali Francuzi, a išli dalje mi i Srbi.

Remi s Ukrajinom bi bio nam dovoljan u slučaju da Francuska svlada Srbiju. 

No, najočekivaniji ishod je da u ponedjeljak slave Hrvatska i Francuska te prođu u drugi krug.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 


 

Komentara 29

BE
bezvrijedanyugodinar
23:56 15.01.2022.

Pa i francuzima je bitna pobjeda proriv srba, nije isto sa 2 ili 0 boda u drugi krug

BA
banini
06:19 16.01.2022.

Uvijek visoka očekivanja, a onda uvijek ovisnost o tome kako će odigrati neki drugi, i dali će na napakirati ! Treba kazati da je sinoćnja utakmica igrom i taktikom bila iznad očekivanja !

TM
tmslvprc
23:36 15.01.2022.

Jbt koliko retardiranih na ovom forumu. Dakle ako Srbi dobiju Francuze dva razlike mi ispadamo čak i da pobijedimo Ukrajince 50 razlike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije