Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus

Stigli rezultati testiranja: Jedan član hrvatske reprezentacije pozitivan i ide u samoizolaciju

Rijeka: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu na Rujevici
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
03.09.2020.
u 13:59

Kondicijski trener hrvatske reprezentacije, prof. dr. Luka Milanović, dobio je pozitivan test na novi koronavirus

Igrači i stožer hrvatske reprezentacije obavili su jučer redovno testiranje na SARS-CoV-2, a danas pristigli rezultati pokazali su da među igračima nema pozitivnih na novi koronavirus.

Od svih testiranih igrača i članova stožera, kondicijski trener hrvatske reprezentacije, prof. dr. Luka Milanović imao je pozitivan test na novi koronavirus te će idućih 14 dana provesti u samoizolaciji. Milanović nije imao niti ima simptome bolesti COVID-19, stoji na službenoj stranici HNS-a.

O pozitivnom slučaju obaviještena je nadležna epidemiološka služba koja je detaljno analizirala sve kontakte dr. Milanovića te je procijenila kako su proteklih dana u sklopu reprezentacije poštovane sve stroge mjere prevencije zaraze. Uzimajući to u obzir, epidemiolozi su procijenili da nije bilo rizičnih kontakata te su donijeli odluku o samoizolaciji samo za kondicijskog trenera Vatrenih.

Video – Reprezentativci na treningu uoči susreta u Ligi nacija s Portugalom i Francuskom

 

Testiranje u srijedu bilo je redovno testiranje prema Uefinu protokolu za povratak igri, a prema predviđenom planu, reprezentacija će imati još dva testiranja – u petak u Portu te u ponedjeljak u Parizu.

Milanović je, kao i drugi članovi stožera i reprezentativci, testiran prije okupljanja te je bio negativan. Međutim, to ne znači da tada virus nije bio u fazi inkubacije.

Tijekom okupljanja reprezentacije na snazi su vrlo stroge i posebne mjere zaštite, što vrijedi i za osoblje hotela u kojem je smještena reprezentacija, gdje su svi članovi osoblja testirani prije dolaska reprezentacije, a poštuju se posebne mjere dezinfekcije i vrlo strogi protokoli.

Svi ostali testovi igrača i članova stožera hrvatske reprezentacije bili su negativni. Vatreni će tako po planiranom rasporedu u petak krenuti prema Portugalu, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, kao što je bilo i do sada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije