Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NIŠTA OD UTAKMICE

Trebalo se igrati pred 3000 gledatelja, i to u dvorani koja je stradala od požara

09.01.2021.
u 08:27

Susret u Madridu trebao se igrati u WiZink Centru, dvorani koja je stradala u požaru 2001. godine i potpuno obnovljena. Danas može primiti 17.453 gledatelja

Rukometaši Hrvatske danas su u Madridu trebali odraditi susret 3. kola EHF Europskog kupa, natjecanja na kojem sudjeluju reprezentacije koje su izravno izborile plasman na sljedeće Europsko prvenstvo kojem će domaćini biti Mađarska i Slovačka, u siječnju sljedeće godine. Hrvatska je u gostima kod Španjolske za sada dobro prolazila. U kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2011. bili smo s njima u skupini. Igralo se u Ciudad Realu, pred 7500 gledatelja.

– Nitko prije te utakmice nije pobijedio Španjolsku na njihovu parketu. Nitko nam nije davao nikakve izglede, a mi smo odigrali jednu dobru, hrabru utakmicu i pobijedili s dva razlike. To je u tom trenutku bilo veliko iznenađenje. Na kraju smo osvojili prvo mjesto u skupini ispred Španjolske, Litve i Rumunjske – rekao je Slavko Goluža, tadašnji izbornik Hrvatske.

Bez poraza u Madridu

Dvije godine poslije igrali smo opet s njima, ovoga puta u Madridu, u skupini na Svjetskom prvenstvu.

– Pobijedili smo s 27:25, a Španjolska je poslije postala svjetskim prvakom pobijedivši u finalu Dansku s nevjerojatnih 35:19. Imali su odličnu reprezentaciju u kojoj su tada igrali Tomas, Rocas, Maqueda, Aguinagalde, Šterbik, Canellas... Izbornik je bio Valero Rivera – rekao je Goluža i dodao:

– Za vrijeme mog mandata na klupi Hrvatske pobijedio sam Španjolsku šest puta, a samo sam jednom izgubio, u susretu za treće mjesto na Europskom prvenstvu u Danskoj 2014. godine – zaključio je Goluža.

Za današnju utakmicu naš izbornik Lino Červar htio je malo promijeniti sastav koji je igrao u Poreču. U Zagrebu su trebali ostati trenirati Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac. Put Španjolske su trebali oni koji su prvi susret gledali s tribina u Poreču – Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac. No, na kraju svi ostaju u Zagrebu.

Trebalo se igrati u domu Reala

Susret u Madridu trebao se igrati u WiZink Centru, dvorani koja je stradala u požaru 2001. godine i potpuno obnovljena. Danas može primiti 17.453 gledatelja. Trenutačno je dom košarkaških klubova Real Madrid i Estudiantes. Španjolci su, dok je susret bio u igri, najavili da će se susret igrati pred 3000 gledatelja.

– Mislim da se uvijek može bolje. Problem je što nemamo kontinuitet. Na trenutke djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju. To je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, a posebno obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira na to je li duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv – rekao je Lino Červar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije