Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav jurčić:

Smjenom trenera lokosi su pokazali europske ambicije

Tomislav Ivković
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
12.05.2015.
u 15:53

Drago mi je što je mladi stručnjak Marko Pinčić dobio priliku, kaže Jurčić

Ode nam još jedan trener, ništa čudno za hrvatske nogometne prilike. Već sam mnogo puta ovdje napisao da sam protiv smjena trenera, da ne mogu treneri biti stalni i jedini krivci za sve loše što se događa u klubovima. Sad je otišao Tomislav Ivković i jako mi je žao jer je uz Igora Pamića najdugovječniji trener u našem nogometu.

Puno sam govorio i o načinu na koji igra Lokomotiva i o njezinim problemima. Njihov je najveći problem što "haklaju", što se igraju nogometa. Kad se ne radi puno na taktici, događaju se crne rupe na utakmicama. Istina je da takav način igre momčadi može donijeti i prekrasne partije. Uostalom, Lokomotiva je odigrala nekoliko takvih odličnih utakmica koje je ljudima bilo zanimljivo gledati. No, kad trebaš kontinuitet igara i rezultata, onda nedostaju iskusni igrači, moraš imati iskusnu momčad da se te crne rupe ne bi događale.

Ivkoviću nije bilo lako raditi, ne bi bilo nijednom treneru kad mu se momčad tako često mijenja. A Lokomotiva je stalno jako puno mijenjala igrački kadar, svakih šest mjeseci, i u tom je slučaju teško uhvatiti kontinuitet. U Ivkovićevoj smjeni ima i nešto pozitivno. Lokomotiva je tim potezom pokazala da želi u Europu. Naime, vidio sam i pročitao neka razmišljanja kako namjerno bježi od mjesta na tablici koje vodi u Europu. Ne sjećam se više koji su bili argumenti za takva mišljenja, ali lokosi su sad pokazali da to nije točno, pokazali su da imaju ambicije. Naime, kad klub smijeni trenera koji je tamo više od tri godine, iza kojeg su, kao iza nikoga, stajali ljudi koji vode klub, jasno da se ne mire s lošom serijom u koju je klub upao i zbog koje mu prijeti da ostane bez europskih kvalifikacijskih utakmica.

Radio sam u Lokomotivi i Dinamu, razlika je u poslu golema. U Dinamu se svakodnevno analiziraju svaki trening, ponašanje, svaki korak ili svaka riječ. Lokomotiva je s te strane mirnija, tamo se može lijepo raditi, može se posvetiti poslu, iako je Dinamo veći izazov, s izuzetnim igračima s kojima možeš provoditi sve zamisli.

Veseli me što je Lokomotiva umjesto Ivkovića postavila Marka Pinčića. Znam ga dobro, on je jedan iz "hrpe" mladih talentiranih stručnjaka koje imamo, a koji ne dobivaju priliku. Lokomotiva je klub koji, osim mladih igrača, dovodi i mlade stručnjake, Pinčića je dovela iz Zadra. Riječ je o dečku koji je predan tom poslu, suvremen, koji prati trendove.

>>Lokomotiva smijenila Tomislava Ivkovića i imenovala novog trenera!

>>'Tomislav Ivković nije trener za Dinamo'

Komentara 3

RU
RUKOMET333
20:34 12.05.2015.

Pa ovo je dobar posao za takve. Lupas, nemoras puno da razmiljas. Taktika je samo udaraj i napadaj. Nikad lakse.. Hvala TATA Ciro sto napravi i od mene nesto. Eto sad ce me odstraniti.. Ajde pozdrav

DH
dalibor.hren
19:30 12.05.2015.

Kruno čeka poziv: Lokomotiva, Bayern ili Real!?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:23 12.05.2015.

A šta se ovaj jurčić laktari, ko igrač nula, ko trener isto nula, al jezik ko lopata, svako malo on nešto kao analizira, mudruje i vaga, kokodače okolo po novinama a jaje nikako da snese....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije