Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šimić će u susretu s Japanom 82. put nastupiti za Hrvatsku i nogometaš je s najviše nastupa u povijesti

Smeta mi stalno podcjenjivanje

16.06.2006.
u 18:58

Rekorder, prvi na listi. Dario Šimić, čovjek s briljantnom karijerom, protiv Japana igrat će 82. utakmicu u hrvatskom dresu. - Ponosim se time. Nije lako, kada pogledam unazad stvarno vidim da nije lako - kaže Šimić. Unatoč karijeri na kojoj bi mu mnogi pozavidjeli, Šimić je stalno pod nekom sumnjom. I prije ovog SP-a bio je dvojben.

- Smetalo mi je to podcjenjivanje, odnosno stalno dokazivanje. Ali, to je izgleda moj put. I moja snaga da sve prebrodim, da preskočim kritike, opravdane ili ne. No, to je sve priča, najvažnije mi je da sam dobar na terenu. Glavu stalno treba vježbati, mentalna je snaga važna. A meni su puno pomogle i vjera i molitva. Kapetanska vrpca?

- To je također jedna od onih stvari koje su mi prije smetale. No, uspio sam i to prebroditi, izdići se iznad svega i staviti se, kao najiskusniji igrač reprezentacije, u službu momčadi. Poštujem kapetana i hijerahiju u momčadi. Jednostavno, ne mogu si dopustiti da budem nezadovoljan. Nakon utakmice s Brazilom Šimić je bio ljutit.

- Bio sam ljutit, osjećao sam da možemo. Bez obzira na to što smo bili impresionirani, mogli smo više. Igra protiv Brazila dodatno nam je povećala samopouzdanje. Pobijedit ćemo Japan, ali moramo biti oprezni. Uvjeren sam u drugi krug, a tada će sve biti otvoreno - zaključio je Šimić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije