Naslovnica Sport Ostali sportovi

Slavni hrvatski sportaš šokirao: Bio sam alkoholičar, triput sam se liječio...

– Imao sam problema s alkoholom. Bio sam ovisnik. Triput sam se liječio u bolnici. I uspio sam se na kraju izvući. I to sam, bez pomoći sa strane – rekao je Milihram.
21. svibnja 2019. u 11:45 9 komentara 48333 prikaza
Emil Milihram
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Kanu klub Končar može se pohvaliti da su njegovi članovi na nedavnom Europskom prvenstvu u Sloveniji osvojili sve hrvatske medalje. Emil Milihram osvojio je zlatnu i dvije brončane medalje, Igor Gojić osvojio je dvije brončane te Ivan Tolić i Luka Obadić po jednu brončanu medalju.

Mandžukić JESTE LI ČULI ZA NJU? Otkriveno tko je zagonetna Hrvatica u zagrljaju Marija Mandžukića

– Lagao bih kada bih rekao da nisam očekivao zlatnu medalju. Stazu na rijeci Soči poznajem kao svoje dvorište, znam svaku travku tamo. Ne samo što sam tu često nastupao, nego sam često i trenirao. Zanimljivo je da sam svoju prvu veliku medalju osvojio baš na toj stazi 1999. Dakle prije 20 godina – istaknuo je Milihram.

U karijeri je osvojio šest svjetskih i šest europskih zlatnih medalja. Svi se pitaju zašto nema nijednu olimpijsku, a odgovor je jednostavan.

Ivica Olić TREBALO GA ZAŠTITITI Legendarni Olić u čudu: Pokrenuta je nevjerojatna medijska hajka, to ne mogu objasniti...

– Moje discipline nema u programu Igara. I nije mi žao što sam izabrao baš tu disciplinu. Osvojio sam u karijeri sve što se moglo osvojiti osim medalje u sprintu. Bio sam nekoliko puta blizu, ali nije mi uspjelo – rekao je Emil.

Za njega je sezona završena.

– Da, ovo je bilo zadnje natjecanje. Sad moram vidjeti što ću dalje. Ne što se tiče sporta, nego svoje egzistencije. Naime, vjerojatno ću ostati bez novčanih sredstava jer više neću biti sportaš prve kategorije. To što neću biti sportaš prve kategorije nije do mene, nego do pravila. A pravila kažu da mora biti najmanje 12 sportaša u disciplini u kojoj se natječeš, a nas je sada na Europskom prvenstvu bilo samo osam – rekao je Emil.

Prije tri godine oprostio se od bavljenja sportom.

Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo SVI TO KOMENTIRAJU O ovom Mandžukićevu potezu bruji cijela Italija, pogledajte što je napravio!

– Opraštao sam se nekoliko puta. I vratio sam se – istaknuo je Emil.

Koji su bili razlozi prekida?

– Zdravstvene prirode... Ma, nemam što kriti. Imao sam problema s alkoholom. Bio sam ovisnik. Triput sam se liječio u bolnici. I uspio sam se na kraju izvući. I to sam, bez pomoći sa strane. Jesam li uspio? Mislim da je ova zlatna medalja na Europskom prvenstvu dokaz da sam uspio – zaključio je Emil Milihram.

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • medvedgrad:

    E ovo je pravi pobjednik. Cestitke na svemu!

  • HornedRapid:

    Nisi pijan kada ti žena kaže da si pijan, nego si pijan kada padneš u jarak, pas piša po tebi, a ti nemaš snage da mu kažeš:"Marš"

  • zagabria2:

    Svako dobro i drži se. Karakter i disciplinu treba vježbati na najmanjim sitnicama, npr kada prelaziš an semaforu uvijek čekaj zeleno iako drugi prolaze i iako nema automobila