Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Furiozna Cibona

Rimac: Rekao sam, je li to moguće glupane?

Cedevita - Cibona
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
10.06.2015.
u 22:40

Devet minuta prije kraja utakmice Cibona je imala 23 koša prednosti, ali onda je dozvolila Cedeviti povratak i zamalo izgubila.

Košarkaši Cibone, u trećoj utakmici finala doigravanja, Cedeviti su "oduzeli servis za naslov prvaka" i sa 77:76 izborili četvrtu koja se u Draženovu domu igra u subotu.

Još devet minuta prije kraja utakmica je izgledala završenom. Imali su cibosi čak "plus 23" (71:48) i trebalo je samo odigrati šahovsku završnicu, no i za "šah" je potrebno imati svježinu, a ona je pod uraganom domaćina vukovima kopnila dramatično. Zbog toga nam se činilo da je Cibonin trener Rimac prekasno (tek u 39. minuti) uveo Kusa:

- Da smo izgubili ne bih si to predbacivao, ali puno drugih stvari bih. Protiv malo opuštene Cedevite imali smo nevjerojatnu dominaciju, no ostali smo bez energije pa sam si u tim trenucima kazao "glupane, je li moguće da ćeš prokockati takvu prednost" - iskren je bio na kraju sretni Cibonin trener Rimac.

Kako je u ovoj utakmici vrtio samo sedam igrača, Rimac je na kraju ostao bez ljudstva jer su zbog pet prekršaja ispali krilni centar Jagodić-Kuridža (16 koševa), jedini centar Zubac i srčani Gabrić, a sinoć sjajni kapetan Rozić (16) i Siriščević (16) već su disali na škrge. U tim trenucima na dno svog rezervoara snage posegnuo je junak utakmice Krušlin (22 koša) koji je zabio polaganje za pobjedu:

- Već sam u ovoj dvorani jednom presudio, u dresu Splita sam pogodio tricu za pobjedu. Ideja je bila, ako me čuva Pilepić, da idem na prodor. Možda sam sekundu prerano to učinio pa su im ostale dvije i pol sekunde.

U zadnjoj akciji Ukić je sa strane ubacio Zubčiću, a on se sa trice digao na šut pri čemu se oglasio sudac Herceg dosudivši Krušlinu prekršaj. Da je Zubčić pogodio dva od tri bacanja igrao bi se produžetak u kojem bi desetkovana Cibona bila bez izgleda, no on je promašio prvo i treće i priuštio vukovima veliko veselje.

- Zubčić je igrač koji jako dobro izvodi bacanja, no cibosi su ga izbacili iz takta. Nije bio miran jer je imao previše vremena za ramišljanje - rekao je Mršić.

- Ovo je već treći put ove sezone da smo podcijenili Cibonu i za to smo drugi put kažnjeni. Očito smo mislili da ova priča završava, kao da nas je zavarala ona pobjeda u prvoj od 35 razlike - ustvrdio je Pipelić (19 koševa), uz Baraća (15 koševa), najbolji Cedevitin strijelac.

>>Tragičar Zubčić promašio ključna slobodna bacanja za ludo slavlje Cibosa

Komentara 4

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
01:26 11.06.2015.

Sretno u subotu decki! Samo hrabro i srcem! A Rimca bi molio da ostane i iduce sezone. Legenda!

Avatar petrolio
petrolio
07:59 11.06.2015.

ajmo cibosi, svi smo uz vas, razbijte taj tajkunski klub bez navijača!

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:14 11.06.2015.

Naprijed Cibosi 🏀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije