Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz od Turske

Santarelli: Nismo igrali dobro

Daniele Santarelli
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
08.01.2020.
u 23:47

Hrvatske odbojkašice u četvrtak igraju protiv Belgije

Nismo igrali dobar meč, nismo dobro dodavali što nam je otežalo igru, kazao je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli nakon poraza od Turske (1:3) na startu kvalifikacija za olimpijske igre u Tokiju 2020.

U nizozemskom Apeldoornu održava se kvalifikacijski turniru za Olimpijske igre u Tokiju, a odbojkašice Hrvatske su u srijedu u svom prvom susretu u skupini B izgubile od Turske s 1:3 (28:26, 12:25, 20:25, 21:25).

Prvi set su hrvatske odbojkašice dobile nakon preokreta u završnici. Turkinje su kod vodstva 24-21 imale tri set-lopte, ali Hrvatice su uspjele poravnati na 24:24, a potom i slaviti sa 28:26.

No, nakon toga reprezentativke Turske preuzele su kontrolu. Drugi set su dobile s uvjerljivih 25:12, a sljedeći su prelomile u svoju korist kod vodstva 15:14, kada su dobile četiri poena u nizu. 

U četvrtom setu Turkinje su gotovo stalno bile u prednosti, a kod vodstva 18:16 ponovio se scenarij iz prethodnog seta i uz četiri uzastopna poena došle su do komotnog vodstva kojeg su rutinski pretvorile u pobjedu.

- Nismo igrali dobar meč, nismo dobro dodavali što nam je jako otežalo igru. Nažalost, nismo imali ni dovoljno vremena za pripremu kao ekipa. Ipak, sutra je drugi meč, čeka nas Belgija. Mislim da su dobra ekipa, svi igraju na visokoj razini i bit će teško.

Ovo je natjecanje za nas prilika, ne samo za dosegnuti Olimpijske igre već da se poboljšamo za daljnje izazove - izjavio je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Najučinkovitije hrvatske igračice bile su Samanta Fabris i Matea Ikić s po 15 poena.

- Prvi set smo pdobile, ali u daljnjem tijeku utakmice bilo je previše grešaka s naše strane i nažalost, izgubile smo. Pred nama je sada Belgija, dat ćemo sve od sebe za pobjedu - kazala je Ikić, dok je Rene Sain dodala: '- Idemo punom snagom, vjerujemo u pobjedu. Bila je danas prva utakmica, ali sutra ćemo vjerujem biti bolji.

Hrvatske odbojkašice u četvrtak igraju protiv Belgije (13:00 sati), a u petak sa Njemačkom (13:30 sati).

Drugu skupinu na turniru čine Nizozemska, Bugarska, Azerbajdžan i Poljska. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine izborit će plasman u polufinale koje je na rasporedu 11. siječnja, a finale je dan kasnije.

Put u Tokio izborit će samo pobjednik turnira, a hrvatskim odbojkašicama je ovo posljednja nada za plasman na Olimpijske igre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije