Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NAJBOLJA

Sandra Perković najavila lov na nevjerojatan rekord!

17.02.2018.
u 19:21

Ove sezone mi je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo u Berlinu - kaže Sandra

Sandra Perković dobrog raspoloženja primila je šesti put zaredom trofej za najbolju hrvatsku atletičarku. U tih šest godina osvojila je gotovo sva prva mjesta u bacanju diska koja su se mogla osvojiti. Od 2012. do danas bila je dvaput olimpijska pobjednica, dvaput svjetska i triput europska prvakinja. “Kiks” je bilo samo srebro na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine.

- Ove sezone mi je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo u Berlinu. Želim dostići pet zlatnih medalja Heike Drechsler na europskim prvenstvima. S time da je ona zlata osvajala u dvije discipline, u dalju i na 200 metara. Opet, gledamo li samo jednu disciplinu, Heike je četiri puta zaredom bila europska prvakinja u dalju, a ja želim peti put zaredom biti najbolja u disku - rekla je Sandra.

Kasnim s pripremama, ali...

Sezonu će, tradicionalno, otvoriti bacačkim mitingom u Splitu početkom ožujka.

- Nadam se dobrom rezultatu jer ove zime nisam imala problema ni ozljeda u pripremnom razdoblju. Možda smo krenuli s pripremama nešto kasnije nego inače, ali to smo učinili zbog toga što mi je prošla sezona bila prilično iscrpljujuća. To što smo kasnili mjesec dana s pripremama brzo smo nadoknadili. O dužini hica u Splitu neću govoriti. Sve će se ubrzo vidjeti. Bitno je da budem zdrava. Nakon Splita slijedi dvomjesečna stanka do sljedećeg natjecanja - mitinga Dijamantne lige u Dohi. Kad smo već kod mitinga Dijamantne lige, moram istaknuti da je ove sezone raspored odličan. Svaki mjesec jedan miting. To je dobro jer ću imati puno vremena za oporavak i pripreme - istaknula je Sandra.

1/10

Berlin će za vas biti posebna priča. Na tom stadionu debitirali ste u seniorskom društvu, na Svjetskom prvenstvu 2009. godine. Kao europska juniorska prvakinja, Sandra se plasirala u finale. Bilo je to ravno čudu jer je imala samo 19 godina.

- Poznato je da Nijemci jako vole i cijene atletiku. Stadion će biti pun, a Njemačka ima i veliku tradiciju u bacanju diska. Očekujem da će se njihove diskašice jako dobro pripremiti za nastup pred domaćim gledateljima - rekla je Sandra.

Težina je baš kakva treba biti

Pripreme ste obavili u Splitu.

- Da, odlučili smo se za Split jer je ondje bolja atmosfera na stadionu, bolje je vrijeme, krug je suh, za razliku od onoga u Medulinu koji je dosta vlažan s obzirom na vrijeme. A da bih razvila dobru tehniku treba mi suhi krug. Opet, mjesec dana prije početka Dijamantne lige, negdje u travnju, vratit ću se u Medulin na završne pripreme - istaknula je Sandra Perković.

Težina vam je zadovoljavajuća?

- Da, baš koliko treba biti. Moram priznati da sam sad puno brža.

Kubanke Perez i Caballero odlično su otvorile ovu sezonu. Perez je bacila disk 67,82 metra, a Caballero 66,09 metara. Nije loša ni Australka Stevens s hicem od 66,02 metra.

- Ne iznenađuje me to. Njima sezona počinje puno prije nego meni jer je na Kubi trenutačno jako toplo. Nije isto trenirati na minus pet kao ja ili na plus deset kao one. Bitno mi je da se sretnemo na velikim natjecanjima i onda vidimo tko je doista bolji - rekla je Sandra.

Nudi li vam atletska dvorana u Zagrebu mogućnost priprema u bližoj budućnosti?

- Nažalost, u toj dvorani nema prostora za bacanje diska. Planirano je da za dvije godine bude napravljeno zimsko bacalište - istaknula je Sandra.

Komentara 8

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
00:17 18.02.2018.

Srušit će rekord u pišanju u dalj !

UU
uhljeb u holdingu
22:16 17.02.2018.

fuj

KA
kajinx
19:47 17.02.2018.

Kraljica atletike će još dobiti i krunu Miss športa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije