Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Zagrebačkom velesajmu

Hrvatski atletičari napokon dobili dvoranu u kojoj mogu trenirati

Atletska dvorana na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
16.02.2018.
u 16:49

Vrijednost ukupne investicije je oko 16 milijuna kuna. Grad Zagreb zakupio je paviljon od Zagrebačkog holdinga idućih pet godina, za potrebe atletičara

Dvostruka olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, uz pomoć osvajača bronce u bacanju kugle na svjetskom prvenstvu Stipe Žunića, otvorila je u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma novu atletsku dvoranu.

Dvorana površine 9000 m2 sastoji se od kružne atletske staze od 200 m s četiri trake, šprinterske staze od 60 m sa šest traka, bacališta kugle, te zaletišta za skok u dalj i vis. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja. U dvorani će se moći održati trkačka natjecanja u disciplinama od 60 m do 3,000 metara, skok u vis, skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanje kugle, te petoboj i sedmoboj. 

- Ovo je najljepša dvorana na ovim prostorima. Republika Hrvatska i Grad Zagreb su dobili što zaslužuju. Atletika je puno napravila za hrvatski sport i ova dvorana je pravni način da se odužimo 'kraljici sportova - kazala je Sandra, dok je Stipe dodao:

- Sretan sam i zahvalan zbog ove dvorane, meni je dvorana važna zbog dvoranske sezone.

Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza (ZAS) Marko Jakopović je istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu.

- Hrvatski atletičari su ovo godinama sanjali, ovo je povijesna prekretnica za našu atletiku. Nema napretka u trčanju bez atletske dvorane. Vjerujem kako ćemo se sada priključiti europskoj i svjetskoj atletici i u trkačkim disciplinama dužim od 100 metara - kazao je Jakopović dodavši kako će dvorana mnogo značiti za popularizaciju ovog sporta.

- Nama su se djeca prestajala baviti atletikom dolaskom zime i ružnog vremena jer nisu imala gdje trenirati, samo vani - dodao je predsjednik ZAS-a kazavši kako će se već idućeg vikenda u dvorani održati prvenstvo Hrvatske.

Atletska dvorana na Zagrebačkom velesajmu
1/26

- Do sada smo hrvatska prvenstva morali održavati u Beču, Beogradu i drugim gradovima.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni zagrebački sportaši među kojima i zlatni olimpijac veslač Martin Sinković, olimpijski pobjednik u trapu Josip Glasnović, gimnastičar Marijo Možnik, hrvači braća Neven i Nenad Žugaj i Božo Starčević, boksač Hrvoje Sep i mnogi drugi.

- Drago mi je što su atletičari dobili novi dom. Sada neće morati putovati na pripreme, a kao sportaš znam koliko se lakše pripremati u svojem gradu. Vjerujem kako će ova dvorana zadržati mlade uz sport - kazao je brončani sa SP-a u Nanningu (2014), te zlatni s EP-a u Montpellieru (2015) na preči.

S njim se složio i Martin Sinković.

- Ovo je veliki trenutak za zagrebački i hrvatski sport. Nadam se kako će biti još više ovakvih projekata - dodao je zlatni iz Rija u dvojcu na pariće s bratom Valentom.

Vrijednost ukupne investicije je oko 16 milijuna kuna. Grad Zagreb zakupio je paviljon od Zagrebačkog holdinga idućih pet godina, za potrebe atletičara. U tom razdoblju će za najam izdvojiti 2,69 milijuna kuna, objavljeno je na stranicama Grada. Zajedno s rekonstrukcijom paviljona, te nabavom opreme dolazimo do svote od 16,2 milijuna kuna.

- Ova dvorana ide u povijest. Drago mi je što su nas Sandra, Stipe i ostali naši sportaši 'natjerali' da napravimo ovu dvoranu - naglasio je gradonačelnik Milan Bandić. 

Paralelno s radovima na dvorani za atletičare, Grad je krenuo u sanaciju atletske staze na Grana Klaki, a Bandić je najavio i skoro otvaranje boksačkog centra, također na Zagrebačkom velesajmu, te rukometnog centra za koji se priprema projekt.

- Uskoro bi i hrvači trebali dobiti svoj dom u Lučkom - dodao je gradonačelnik Zagreba. 

Komentara 3

DU
Deleted user
17:20 16.02.2018.

Možda bi i vatreni trebali doć na red ?

BI
binki
17:59 16.02.2018.

Ajde barem nešto.bolje njima nego onim rekreativcima skijašima koji osvajaju odlična 26 mjesta...

PR
prajdali100
17:24 16.02.2018.

Kažu da u Srbiji postoje tri atletske dvorane.Naši " stručnjaci" su nešto sklepali na Velesajmu, improvizirali i svi su oduševljeni !!! Za nepovjerovati !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije