Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UČINAK Osim mladog dinamovca, tijekom priprema nismo dobili nijednog igrača za prvih jedanaest

S Modrićem nam je veza bitno jača

sp-modric-txt.jpg
import
08.06.2006.
u 19:30

Španjolska je do kraja otvorila oči. Ono što smo znali, što smo vidjeli u dvobojima s Austrijom, Iranom i Poljskom, dobilo je potvrdu. Bez obzira na to što će izbornik Kranjčar sugerirati da ima 16-17 igrača na raspolaganju, jasno je kao dan da Hrvatska raspolaže sa samo 14 igrača za ozbiljne stvari, među kojima je i vratar.

Tudor u zadnji red
Uza startnu jedanaestoricu, to su još Olić, možda Tomas s posebnim zadacima i Luka Modrić. Po jedan u svakoj liniji. Nitko se drugi na treninzima i pripremnim utakmicama nije nametnuo. Njih trojica su u prvoj kategoriji pričuva, ljudi koji mogu ući i više nego pomoći. Tomas bi možda bio idealan za dvoboj protiv Brazila, dajte mu da nekoga pojede, i to će i učiniti. Olić će, tvrdi Cico, biti u prvih jedanaest.

Jer kontinuirano pritišće zadnju liniju. Modrić teško može očekivati da će igrati u susretu s Brazilom. Njegova “protočnost” u igri koristit će u dvoboju s Japanom, a teško će i u srazu s čvrstom Australijom dobiti priliku. S Modrićem u vezi dvojac središnjih veznih igrača izgleda puno “protočnije”. U toj varijanti Tudor bi se vratio u zadnji red. Što nije izgledalo loše u srazu sa Španjolcima. Problem igre Tudora i Nike Kovača nije defenziva, oni taj posao obavljaju više nego dobro.

Tokićevi darovi
Ali, prema naprijed... To jednostavno ne ide. Od deset lopta, osam ih završi u “bunaru”. U drugoj kategorji su oni koji su dobili minutažu, ali... Vranješ je igrao solidno petnaestak minuta utakmice s Iranom, Ivan Leko igra malo, ali dobro asistira, Jerko Leko je imao dosta prigoda, dobar je bio tek u utakmici sa Španjolskom. Tokić je ostao zapamćen po poklon-golu Irancima, slično je darivao i Španjolce. Kranjčar će ih koristiti samo u neophodnim situacijama.

Posljednja kategorija, sudeći po svemu, su Bošnjak, Balaban i Šerić. Prva dvojica su četvrta i peta opcija na napadačkoj poziciji i mogu se nadati minimalnoj minutaži. Za Šerića bez minutaže je uopće upitno zašto ga je Kranjčar poveo u Njemačku kada mu pokraj Babića ne daje ni minute.


Klasniću pala forma

Reprezentativni napadač Ivan Klasnić na SP-u bi trebao biti jedna od glavnih uzdanica izbornika Kranjčara. Iza njega je jako uspješna sezona, no u četiri pripremne utakmice forma mu je, misle naki, pala. Od briljantnog nastupa u susretu protiv Austrije do slabašnog u utakmici sa Španjolskom, nakon kojeg je, zajedno s Dadom Pršom, ostao dužan igravši daleko ispod očekivanja. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije