Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJI I VAN TERENA

S Modrićem je igrao posvuda, zna ga u dušu: On je stroj s mozgom, zato toliko traje

15.04.2022.
u 12:15

Kijevski Dinamo 28. travnja igra u Maksimiru protiv Dinama, pozivam BBB i sve u Hrvatskoj da dođu na tu utakmicu dva bratska kluba, dva moja kluba i podrže akciju za mir u Ukrajini.

Nogometni svijet i dalje se divi Luki Modriću, taj njegov pas desnom vanjskom i asistencija za pogodak Chelseaju zapravo su samo vrh sante brojnih sjajnih partija našeg reprezentativca. No, u svakom slučaju zaslužuje divljenje svjetskih nogometnih veličina. No, oni koji znaju Luku 'malo' bolje nisu se tako čudili.

- Ma Luka je oduvijek bio takav igrač, bar ja to znam jer sam s njim igrao još dok smo počinjali u Dinamu, pa u U21 reprezentaciji kod Slavena Bilića, pa u prvoj momčadi Dinama i u A reprezentaciji, takav je bio i u Tottenhamu, takav je već desetljeće u Real Madridu - kaže nam Ognjen Vukojević koji se doista naigrao s Modrićem.

- To dodavanje desnom vanjskom imao je uvijek, ali ne samo to, on je uvijek imao sve i još dok smo bili klinci znao je dodavati na sličan način, ali on je imao sve, i pravi, točan pas, imao je i udarac, a uvijek je preuzimao odgovornost, pucao je jedanaesterce kad god je bilo potrebno.

Jedan takav jedanaesterac bio je i u Amsterdamu kada je Dinamo slavio s 3:2 nad Ajaxom. Luka je zabio za 1:0 iz jedanaesterca i otvorio put plavima do prolaska prvog kola tadašnjeg Kupa Uefe na Johan Cruijff Areni pred 45.000 gledatelja.

- Nije to jedini, pucao ih je puno u Dinamu, primjerice protiv Werdera, puno puta u prvenstvu, on nikad nije bježao od odgovornosti - veli Vukojević.

10.05.2008., Zagreb - Luka Modric oprostio se od Maksimira pobjedom Dinama nad Rijekom u posljednjem kolu HNL-a (6:1). Modri su u klupske vitrine donijeli jos jedan pehar prvaka Hrvatske. Ognjen Vukojevic, Luka Modric."nPhoto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nekadašnji suigrači kasnije su se našli u različitim ulogama, Modrić je nastavio igrati, a Vukojević je bio u stožeru naše reprezentacije. Kakvi su bili odnosi u takvim novim ulogama?

- Ma mi smo uvijek bili prijatelji i družili se u hotelu, izvan terena, a kad bi došli na travnjak Luka je mislio samo na nogomet i poštovao sve u stožeru. Pa i sad u stožeru reprezentacije ima igrače s kojima je puno igrao, tamo su Olić, Ćorluka, Mandžukić i on se prema svima odnosi s poštovanjem iako su i prijatelji. On je takav, sve poštuje, tako se i odnosi prema onome što radi, prema nogometu, prema sebi i zato traje toliko dugo. Generacije su se mijenjale, a Luka je i dalje tu i to pravi Luka. On je, kako kažu Nijemci, mašina, ja bih rekao da je on stroj s mozgom - priča Vukojević kojeg smo zatekli u Istanbulu gdje je s kijevskim Dinamom.

S kojim će uskoro i u Zagreb.

- Igramo 26. u Dortmundu s Borussijom, dan kasnije dolazimo u Zagreb i onda 28. igramo u Maksimiru s Dinamom. Pozvao bih Bad Blue Boyse, sve u Hrvatskoj da dođu na tu utakmicu dva prijateljska, bratska kluba. Mi želimo mir, a nogomet je simbol mira pa bih volio da na tu utakmicu dva moja Dinama dođe što više ljudi - zaključio je Vukojević koji je uz klub iz Kijeva, klub koji igranjem utakmica poziva na mir u Ukrajini.

>>> Modrić proglašen najboljim unazad 50 godina

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije