Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U susretu s Iranom u Osijeku priliku će dobiti i Herthin stoper

Riješen misterij Šimunić

spo-simunic-txt.jpg
import
25.05.2006.
u 19:39

ČATEŽ - Nema u hrvatskoj reprezentaciji više misterija zvanog Josip Šimunić. Jučerašnji trening na golfištu u Mokricama reprezentativni stoper izdržao je bez problema. Istina, trenirao je smanjenom snagom, no poticajno je već i to što je trenirao s momčadi. Jer, Šimunić posljednjih dana uopće nije trenirao, a rekreativni trening na dan utakmice s Austrijom nije izdržao.

Širi optimizam
- Osjećam se odlično, puno bolje nego prije tri dana. Ako se sve nastavi ovim ritmom, vjerujem da ću u Osijeku dobiti priliku - rekao je poslije treninga Šimunić. Stameni stoper, potpisavši novi ugovor s Herthom, miran čeka Svjetsko prvenstvo, a oko sebe širi optimizam. Zadivljujuće je s kakvom mirnoćom proživljava posljednje dane. Koji mu sigurno nisu bili laki. I ne samo zadnje dane. Cijela ova godina Šimuniću nije baš bila po volji. Operacija, duga stanka, pa razmišljanje o tome što će biti s novim ugovorom, ponovo ozljeda...

U jednom trenutku gotovo je dogovorio prelazak u Milan. No, kako se SP bliži Šimunić rješava sve svoje probleme. - Nisam ni sumnjao da će sve biti u redu. Uvijek razmišljam pozitivno, a u životu ima i puno gorih stvari od jedne ozljede ili nečega sličnog - kaže Šimunić. Stalno je pod brižnim okom fizioterapeuta Domenika Sisgorea, te Nijemaca Thomasa Sennewalda i Carlosa Sterneckera. Zanimljivo je da Sennewald, koji izgledom podsjeća na Borisa Beckera, o Šimuniću vodi brigu i u Herthi. Naravno, dr. Zoran Bahtijarević je glavni i najmjerodavniji za komentar o Šimunićevu koljenu. - Upala se smiruje i Šimunić će biti na raspolaganju izborniku Kranjčaru. Ako izbornik zamisli da Šimunić igra protiv Irana, reći ću mu da ga može koristiti - rekao je dr. Bahtijarević.

Oraspoložio izbornika
Šimunićev povratak na travnjak oraspoložio je izbornika Zlatka Kranjčara. Premda su Dario Šimić i Stjepan Tomas u susretu s Austrijom igrali odlično, Šimunić je jedan od igrača u koje izbornik ima najveće povjerenje. A njegov oporavak je i te kako značajan za koncepciju igre cijele reprezentacije. Uz Tomasa i Šimića, Šimunić je jedini pravi stoper, i njegov izostanak sa SP-a ili nepripremljenost prouzročili bi velike poremećaje u momčadi. A Kranjčar to ne voli, trener je koji poštuje standardnost. Zato je razumljivo što je na ranojutarnjoj kavi izbornik bio zadovoljan i vrlo jasan. - Očekujem da će Šimunić igrati protiv Irana - rekao je Kranjčar.


TV intervju o Australcima

Japanci su svuda oko reprezentativnog kampa. Na svakojake načine dolaze do informacija. Hrvatski, engleski, njemački - govore sve jezike, koriste sve usluge. Tako su Josipa Šimunića došli intervjuirati novinari televizije NHK (Nippon Hoso Kyokai). No, zbog Svjetskog prvenstva sjedište im je prebačeno u Berlin, a u Čatežu ih predstavlja šarmantna voditeljica Yukie Burkner, koju su, uz ostalo, zanimali australski korijeni našeg i Herthina braniča, kao i njegova ozljeda. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije