Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP EINDHOVEN

Radu: Borili smo se protiv Nijemaca za vas, ali sad bismo vas pobijedili

\'11.01.2012., Gradski bazeni, Varazdin, Prijateljska utakmica izmedju vaterpolo reprezentacija Hrvatske i Madjarske. Ratko Rudic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL.\'
Marko Jurinec/PIXSELL
25.01.2012.
u 18:27

Zbog smrti oca Danijel Benić napustio je makedonsku reprezentaciju i vratio se kući u Rijeku. Hrvatski vaterpolisti vraćaju se kući već u nedjelju, pa neće gledati finale Europskog prvenstva.

Hrvatski su vaterpolisti doznali suparnika u razigravanju za poredak od sedmog do desetog mjesta. Bit će to reprezentacija Rumunjske, koju smo na početku prvenstva pobijedili sa 10:7. Za čast da se po drugi put sastanu s nama Rumunji su se izborili pobijedivši u srijedu Makedoniju sa 12:10.

Makedonce je uglavnom nosio vratar Dalibor Perčinić (11 obrana), a u sastavu nije bilo jednog od četvorice Hrvata Danijela Benića. Zbog smrtnog slučaja u obitelji (preminuo mu je otac), Benić se hitno vratio kući u Rijeku, pa je za njega prvenstvo završeno. Mladostaš Cosmin Radu postigao je dva pogotka za Rumunje, a o novoj utakmici s Hrvatskom kaže:

– Nismo baš sretni da se opet sastajemo. Hrvatska sigurno vrijedi više od nadmetanja za sedmo mjesto. Mi smo se protiv Nijemaca svojski trsili da vam priuštimo borbu za medalje, ali nije se moglo. Izgubili smo na startu od Hrvata, ali sad je nova utakmica. Bit će teško, ali mi smo u dobrom ritmu. Pokušat ćemo iskoristiti možebitnu opuštenost i frustriranost hrvatskih igrača da se domognemo za nas značajne pobjede – rekao je Radu.

Utakmica Hrvatska - Rumunjska na rasporedu je u petak, u 14 sati. Makedonci će se za 11. mjesto sučeliti s Turskom u 12 sati. Nakon spoznaje da će se boriti za sedmo mjesto (ta se utakmica igra u subotu), u hrvatskom su taboru odlučili promijeniti prvotni plan i umjesto u ponedjeljak naši će se u Hrvatsku vratiti u nedjelju. A to znači da će finale prvenstva eventualno gledati na televiziji.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
18:46 25.01.2012.

Sad, pred televizorom Baraću i društvu neće biti monotono (hotel - bus - bazen). Bit će im jako zanimljivo i raznovrsno (trosjed - tv - wc - frižider)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije