Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI ZA PLAVE

Pretrage su otkrile što je s Dinamovim kapetanom: Evo što kažu nalazi...

Dinamo i Omonoia sastali se 2. pretkolu Lige prvaka
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
22.07.2021.
u 15:14

Dva problema ima Dinamo, manji je s Lukom Ivanušecom koji je dobio jak udarac, ali zapravo je samo ostao bez zraka i već je nakon utakmice bio dobro, no veći je problem, čini se s Arijanom Ademijem...

Dinamo je protiv ciparske Omonije odigrao pametnu utakmicu, kao da plavi imaju iskusniju momčad od ciparskog prvaka, a zapravo je obrnuto, gostujućih 11 u prosjeku je preko 30 godina starosti. No, Dinamo se dobro pripremio na takvog suparnika, bio je strpljiv i dočekao svoje prilike. Ta pobjeda od 2:0 u Maksimiru lijep je kapital za uzvrat koji se sljedećeg utorka igra u Nikoziji.

Oštećenje mišića kod Ademija

Taj prvi susret donio je i dva problema, manji je s Lukom Ivanušecom koji je dobio jak udarac, ali zapravo je samo ostao bez zraka i već je nakon utakmice bio dobro, no veći je problem, čini se s Arijanom Ademijem koji ima problema s mišićem. Pretrage su pokazale manje oštećenje i na rehabilitaciji je, još se ne zna koliko će trajati oporavak. Uz ta dva problema, Dinamo je imao i dva junaka. Nije nitko odigrao lošu utakmicu u redovima plavih, ali iskočili su Kristijan Jakić i Lovro Majer, svaki je upisao po pogodak te su asistirali jedan drugom. Jakić je odlično odrađivao defenzivne zadatke, a Majer je uz taj konkretni učinak bio silno razigran, rastrčan i s puno ideje.

Takav Majer trebat će Dinamu i nadalje. Pogotovu na uzvratnoj utakmici s Omonijom koja još nije potpisala kapitulaciju, koja će sigurno svim silama pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena i koja nikako nije za podcjenjivanje. Uostalom, koeficijent ciparskih klubova je iznad našeg, njihovi klubovi ostvarili su koeficijent za 14. mjesto u europskim ligama, naš je koeficijent zasad dovoljan za 16. mjesto. No, eto prilike da Dinamo taj odnos popravi, nova pobjeda bi i za to bila dobro došla.

No, prvi i osnovni cilj je proći u treće pretkolo Lige prvaka i osigurati europsku jesen. Zasad su plavi odradili tek pola posla. Ili su ipak napravili više od polovice svog zadatka, pitamo igrača prve utakmice Lovru Majera.

– Mislim da smo odradili na Maksimiru dobar dio posla, ali nikako više od pola posla. Ovo je tek prva utakmica i ne treba žuriti. Sigurno da je ova prednost jako dobra za nas, međutim ništa nije gotovo. Idemo na Cipar po pobjedu, samo o tome razmišljamo kad se radi o uzvratu, to nam je glavni cilj, kao i prije svake utakmice – rekao nam je Majer nakon što je odradio trening dan nakon utakmice.

Vremena za odmor nema, nije ga bilo ni za nekakvo veliko slavlje nakon tih 2:0.

– Malo smo proslavili, ali ništa posebno. Čeka nas druga utakmica, bit će sigurno teško, možda i teže nego u prvom susretu. Uzeli smo lijepih 2:0, to je svakako važno i jako smo sretni što je tako završilo.

Pokazali su se kao dosta nezgodna momčad, no dojam je da ste bili strpljivi i dočekali svoje prilike, je li to bila utakmica kakvu ste očekivali?

– Utakmica je bila točno onakva kakvu smo očekivali. Pripremili smo se, puno smo radili, znali smo kakva nam momčad dolazi. Isto tako, znali smo da neće biti lako i ovo je možda najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi kvalifikacija. Veliki je ulog u pitanju za sve momčadi u ovoj fazi, rijetko će momčadi puno riskirati, svi su jako motivirani i svi se bore. Mi smo iskoristili svoje prilike koje smo imali i na uzvrat idemo uz prednost – kaže nam Majer.

Kako biste u postocima procijenili šanse za prolazak u treće pretkolo?

– Ne mogu reći koji je postotak. Uvjeren sam i vjerujem u to da idemo dalje, bio sam uvjeren u to i prije prve utakmice, a isto mislim i sada.

Znamo da vi volite utakmice svaka tri dana, no nije lagan ovaj tempo, već u petak igrate protiv Hrvatskog dragovoljca, a onda u utorak s Cipranima u Nikoziji.

– Da, imamo dosta zahtjevan raspored, tu su prije svega i europske utakmice. Mislim da je takav tempo utakmica svakom igraču draži od toga da se igra svakih pet ili sedam dana. Iako je to iscrpno i zahtjevno, upravo se zato pripremamo, radimo intenzivno na treninzima i naviknuti smo na taj tempo utakmica. Mislim da nitko od igrača nema problem s tim ritmom i mislim da smo svi spremni na to.

Motiv mi je: želim biti još bolji

Odigrali ste sjajno protiv Ciprana, gol i asistencija su sjajan učinak. Gdje nalazite motivaciju?

– Moja motivacija je u tome da svaki dan želim biti sve bolji. Želim zabijati golove, upisivati asistencije, pokazivati dobre igre, pobjeđivati i postizati uspjehe. Svaki igrač kreće od toga da želi biti među najboljima pa tako i ja. Htio bih ostaviti trag i u Dinamu i u nogometu, zato želim biti što bolji svakim danom. Svatko od igrača ima neograničen potencijal i samo o nama ovisi hoćemo li to iskoristiti – zaključio je Lovro Majer.

Nismo ga pitali o vremenskim uvjetima u Nikoziji, svi odavno znaju da će biti vruće i sparno, a i treneru Krznaru mogla bi narasti kosa na glavi kad se spominju takve stvari.

– Ne volim to, nogomet se igra po svim uvjetima. Pa onda je Valur u Zagrebu trebao puzati, a ne trčati, oni su došli na razliku od 25 stupnjeva, a u Nikoziji će biti pet-šest stupnjeva više nego ovdje. Trenirat ćemo u vrijeme utakmice, putujemo uobičajeno dan prije – objasnio je Krznar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije