Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERNIE PORUČIO VOZAČIMA:

''Prestanite cmizdriti i počnite se u svojim bolidima i – utrkivati''

Bernie Ecclestone
AFP
16.03.2010.
u 17:52

- Alonso, Schumacher, Button i Hamilton se ne zabavljaju na stazi, no tome su razlog oni sami - kaže Bernie Ecclestone.

U stanci između utrka vozač i čelnici formule 1 zabavljaju se igrajući tenis, ne stolni, nego medijski – izjavama. Vozači su se požalili kako bi FIA morala promijeniti nova pravila koja uspavaju i njih i navijače, a teniskim rječnikom rečeno, retern je stigao vrlo brzo. Bernie Ecclestone, veliki gazda formule 1, ovako je “servirao” za početak:

– Sastao sam se sa šefovima momčadi i pokušao im objasniti o čemu je u našem poslu zapravo riječ – o utrkivanju i zabavljanju publike, a ne o igranju s računalima i računanju tko je krug prošao brže. Neka se napokon počnu utrkivati!

Isti slučaj ponavljao se i prošle dvije godine, bolidi nisu bili toliko brzi da bi se približili i više prestizali. No, u igri su četiri svjetska prvaka, svi očekuju infarktne obračune.

– Zar mislite da momčadi to ne znaju? Ali nisu željele ništa napraviti, nisu željele riskirati, već svi gledaju svoj interes.

Zanimljivo, “uzbudljivu” utrku u Bahreinu 79-godišnji Ecclestone nije ni gledao, otputovao je iz Maname 50 minuta prije starta privatnim mlaznjakom prema svojoj kući u Londonu. Mr. E. inzistira na tome da se pričeka još mjesec dana da se podvuče crta.

– Panike nema, poslije VN Kine odlučit ćemo hoće li se pravila zaista mijenjati. Kriza u formuli 1 ne postoji, pričekajmo da vidimo kako će se stvari dalje razvijati.

Ima i onih koji smiruju tenzije, te tvrde da se od utrke u Bahreinu i nije moglo više očekivati, da je ondje uvijek takva “uspavanka”.

– Budimo iskreni, pa sličnih utrka bilo je prošle sezone koliko hoćete. Što se njihova prijedloga tiče, ako se svi slože da uvedemo pravilo o dva ulaska u boks, neka im, bit će tako od sljedeće utrke.

Predložio je i jednu novost:

– Zašto ne bismo uveli “prečice” na stazi, pa da vozač koji ne može nekoga prestići, iskoristi tu mogućnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije