Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki uspjeh

Povijesni dan našeg tenisa: Ćorić i Konjuh osvojili juniorski US Open!

'Ana Konjuh of Croatia poses with the trophy after winning the junior girls' singles final match against Katerina Siniakova of Czech Republic at the Australian Open tennis tournament in Melbourne Jan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
08.09.2013.
u 21:57

Hrvatski talenti, Ana i Borna, za oproštaj od juniorske karijere okitili su se naslovom na US Openu.

Nema bolje potvrde o sjajnoj perspektivi hrvatskog tenisa od epiloga drugog, juniorskog tjedna US Opena. Imamo i pobjednicu – 15-godišnju Dubrovkinju Anu Konjuh – i pobjednika – godinu dana starijeg Zagrepčanina Bornu Ćorića. Hrvatski tenis nikad nije doživio trijumf u obje juniorske konkurencije na jednom Grand Slam turniru, a ne događa se to svaki dan ni najjačim teniskim nacijama kao što su Amerikanci.

Do naslova, i to prvog u karijeri, prvi je stigao Borna. U finalu je sa 3:6, 6:3, 6:1 pobijedio Australca Thanasija Kokkinakisa i tako mu na najbolji način uzvratio za poraz u polufinalu Australian Opena. Na istoj je stubi Zagrepčanin zastao i na Roland Garrosu. No, sada je otišao do kraja i ponovio uspjeh Marina Čilića koji je 2005. osvojio Roland Garros, što ga je odvelo do drugog mjesta svjetske juniorske liste. Sljedeće godine Marin je bio prvi, a to je od naših do jučer uspjelo još samo Ani Konjuh. No, ovim uspjehom i Ćorić je osigurao prvo mjesto na svijetu, što bi se na ITF-ovim listama trebalo vidjeti već u ponedjeljak. .

Dubrovkinja se prilično namučila sa žilavom Amerikankom Alicijom Black, koja do finala nije izgubila ni set. U dramatičnom trećem setu Amerikanka je u pripetavanju povela sa 5:3, no Ana je uspjela napraviti preokret i dobiti 13. igru sa 8:6 te ukupnim rezultatom 3:6, 6:4, 7:6 (6) doći do druge Grand Slam krune u pojedinačnoj konkurenciji. Prvu je osvojila na Australian Openu, kada je trijumfirala i u konkurenciji parova.

Ana: Sretna sam zbog sebe, ali i zbog Borne

– To je fantastično. Nisam znala prije kraja svog meča da je i Borna pobijedio i sada sam vrlo sretna zbog toga. Ne događa se svaki dan da dvoje Hrvata osvoji Grand Slam naslov. Sretna sam zbog sebe, ali i zbog Borne. Znam koliko je naporno trenirao i koliko je silno želio ovaj naslov – kazala je Konjuh.

Ćorić je samo pridodao:

– Ovo je nevjerojatan uspjeh. Anin se trijumf možda i mogao očekivati, ali moj ne. No, marljivo sam trenirao i valjda sam za oproštaj od juniorskog tenisa zaslužio ovaj uspjeh.

I Konjuh i Ćorić najavili su da im ovaj US Open znači i oproštaj od juniorske karijere.

>>Konjuh i Gregurić najperspektivniji hrvatski sportaši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije