Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Poraz Milana na San Siru, remi Intera

Milan
Reuters
13.12.2009.
u 17:24

U talijanskom nogometnom prvenstvu 16. je kolo ponudilo brojna iznenađenja. Niti jedan od vodeća tri kluba prvenstvene ljestvice nije ostvario pobjede.

Nakon što je u subotu Juventus poražen na gostovanju kod Barija (3-1), posrnuli su i drugoplasirani Milan i vodeći Inter. Tako je Milan poražen na San Siru 2-0 od Palerma, te je tako prekinut niz od pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda “rossonera”, kao i njihov niz 13 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima.

Za Palermo su zabili Fabrizio Miccoli u 49. i Mark Bresciano u 62. minuti, a hrvatski napadač Igor Budan ušao je u igru u 68. minuti umjesto strijelca prvog gola.

Inter je remizirao na gostovanju kod Atalante u Bergamu 1-1. Vodili su “nerazzurri” od 15. minute golom Diega Milita, ali je posljednjih 25 minuta utakmica igrao s deset igrača budući je drugi žuti karton zaradio Wesley Sneijder. Višak igrača na travnjaku Atalanta je iskoristila u 81. minuti golom Simonea Tiribocchija. Aktualni četverostruki prvak tako je u posljednje dvije utakmice osvojio tek jedan bod.

Lazio je na Olimpicu pobijedio Genou 1-0 i tako prekinuo crni niz od 13 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobjede. Prije ove utakmice Lazio je posljednji put slavio 30. kolovoza na gostovanju kod Chieva 2-1 u 2. kolu. Strijelac jedinog gola za rimske plave bio je Aleksandar Kolarov u 39. minuti.

Genoa je od 66. minute igrala bez “pocrvenjelog” Salvatorea Bocchettija, a hrvatski reprezentativac Ivan Jurić proveo je svih 90 minuta na travnjaku i zaradio žuti karton.

Na kraju spomenimo još gostujuću pobjedu Livorna Darija Kneževića kod Catanije 1-0, kao i domaću pobjedu Siene Mate Jajala protiv Udinesea 2-1. Za Livorno je Knežević odigrao svih 90 minuta, dok je Jajalo ušao u posljednjoj minuti umjesto Lukasa Jarolima.

Leonardo: Palermo je jednostavno bio bolji
Brazilski stručnjak na klupi Milana Leonardo nije imao prava objašnjenja za razloge domaćeg poraza svoje momčadi od Palerma 2-0 u sklopu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

- Što se dogodilo? Kao prvo, želim čestitati Palermu na pobjedi, budući je bio dobro organiziran i taktički i psihički snažan. Njihov je stil igre sličan našemu, s puno napadača u igri, a danas su jednostavno bili bolji – rekao je Leonardo nakon utakmice kojom je prekinut niz “rossonera” od pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda i 13 utakmica neporaženosti u svim natjecanjima.

- Bila je to jako otvorena utakmica u kojoj smo primili dva gola početkom drugog poluvremena i to je na kraju presudilo. Ipak, mislim da moja momčad nije odigrala loše, jer nikad nije lako igrati dvije utakmica u tako kratkom roku (remi s Zürichom 1-1 sredinom tjedna u Ligi prvaka). Nismo imali tempo kao u prethodnim utakmicama i to nas je stajalo poraza.

Serie A, 16. kolo:
Milan – Palermo 0-2 (Miccoli 49, Bresciano 62)
Atalanta – Inter 1-1 (Tiribocchi 81 / Milito 15)
Catania – Livorno 0-1 (Danilevičius 88)
Chievo – Fiorentina 2-1 (Pinzi 13, Sardo 24 / Montolivo 5)
Lazio – Genoa 1-0 (Kolarov 39)
Parma – Bologna 2-1 (Panucci 57, Amoruso 86 / Mudingayi 43)
Siena – Udinese 2-1 (Maccarone 66, Ghezzal 90 / D'Agostino 90)
Sampdoria - Roma 0-0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije