Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan slučaj

Ruski hokejaš uhićen zbog špijunaže. Poljaci tvrde: Mreža agenata pokušava destabilizirati zemlju

Hokej na ledu ilustracija
Foto: Pixabay
30.06.2023.
u 16:25

"Ruski špijuni upadaju jedan po jedan! Uhvaćen je špijun koji je djelovao pod krinkom sportaša", ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro napisao je na Twitteru. Iz Poljske kažu kako su postali glavna meta ruskih špijuna

Poljska je uhitila ruskog profesionalnog hokejaša na ledu pod optužbom za špijunažu, objavili su tužitelji u petak, dodajući da je to 14. osoba koja je uhićena iz jedne špijunske mreže. Igrač prvoligaške poljske momčadi odveden je u pritvor u južnoj poljskoj regiji Šleskoj, rekli su tužitelji u izjavi. Igrač i njegov tim nisu javno identificirani. Tužitelji su rekli da je u Poljsku stigao u listopadu 2021.

Poljska, ključno središte zapadne vojne opskrbe Ukrajine, kaže da je postala glavna meta ruskih špijuna i optužuje Moskvu da pokušava destabilizirati zemlju. "Ruski špijuni upadaju jedan po jedan!" Ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro napisao je na Twitteru. "Uhvaćen je špijun koji je djelovao pod krinkom sportaša. Rus je bio igrač prvoligaša."

GALERIJA Dinamo odigrao pripremnu utakmicu s Koprom

Hokej na ledu ilustracija
1/4

Prema tužiteljima, on je provodio aktivnosti uključujući identificiranje kritične infrastrukture, za što je primio novac. Bit će zadržan u istražnom zatvoru, a prijeti mu i do deset godina zatvora. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova rekla je da je Moskva od Poljske zatražila objašnjenje zbog uhićenja ruskih državljana.

VEZANI ČLANCI:

Poljska je u ožujku priopćila da je razbila rusku špijunsku mrežu koja je djelovala u zemlji i uhitila devet osoba za koje je rekla da su pripremale sabotažu i nadzirale željezničke rute prema Ukrajini. U travnju je rekla da uvodi privremenu zonu isključenja od 200 metara oko svog terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Swinoujscieu, navodeći zabrinutost zbog ruske špijunaže.

VIDEO Što je to govorio Luka Modrić na suđenju Mamićima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije