Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Plinari sedmi klub Europe, Metalurga na toj karti nema

PPD Zagreb
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.10.2014.
u 12:30

Ako je Vujović u Skoplju dočekan ovacijama, isto čeka i Linu u Areni.

Rukometaši PPD Zagreba i skopskog Metalurga treći put igrat će međusobno u Ligi prvaka. U prethodne četiri utakmice zagrebaši su slavili tri puta, a Metalurg jednom. Prvi put su se sreli 2006. godine u skupini Lige prvaka i tadašnji makedonski prvak izgubio je obje utakmice, u Skoplju s 18:22, a u Zagrebu s 24:32. Drugi put su se te dvije momčadi sastale prije dvije godine u osmini finala Lige prvaka. Zagrebaši su pobijeđeni u Skoplju s 19:18, ali su u Zagrebu slavili pobjedu 26:21 i ušli u svoj posljednji četvrtfinale Lige prvaka. Zagrebaši imaju kudikamo veću tradiciju igranja u Europi.

Zagrebovih šest finala

Metalurg se prvi put pojavio u nekom europskom kupu 1999. godine. I dok se zagrebaši mogu pohvaliti sa dva osvojena naslova pobjednika Kupa prvaka i sa još četiri finala, Metalurgu je najveći uspjeh dvaput četvrtfinale Lige prvaka. Zagreb je sedmi klub po uspješnosti u Ligi prvaka. Računajući plasman u finala. Ima ih šest, a ispred njega su Barcelona, Gummersbach, Kiel, Ciudad Real, Magdeburg i SKA Minsk.

Nijedan igrač PPD Zagreba nije igrao za Metalurg, ali su zato dvojica igrača Metalurga igrala za našeg prvaka – Brane Angelovski i Mitko Stoilov. No zato je nekadašnji trener PPD Zagreba danas trener Metalurga – Lino Červar. Ako je Veselin Vujović kao trener zagrebaša dobio ovacije u Skoplju na utakmici s Vardarom, ništa manje ne čeka Červara u zagrebačkoj Areni. Nije prvi put da će Lino igrati protiv svog bivšeg kluba. Bio je tu i 2012. kada su ispali u osmini finala.

Igrači bez plaće

Dolaskom Line u Skoplje počeo je nagli uspon tog makedonskog kluba. Sve donedavno Metalurg je financijski jako dobro stajao, imao je puno veći proračun od PPD Zagreba. No, nakon što je dvaput zaredom igrao u četvrtfinalu Lige prvaka, lani se pojavio Sergej Samsonjenko koji je u suparnički Vardar uložio malo veći novac od Minče Jordanova, vlasnika Metalurga, i kola su krenula nizbrdo. Igrači mjesecima nisu dobivali plaće. Prvi je otišao Darko Stanić pa su u Zagrebu odahnuli jer je srpski vratar branio i po dvadesetak udaraca po utakmici.

>>Vujović o Červaru: Naš je odnos - nemoj me dirati, neću ni ja tebe

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije