Naslovnica Sport

Pistorius za povijest: Izborio polufinale na 400 metara

- Nisam znao bi li plakao ili bio sretan - rekao je Južnoafrikanac nakon povijesnog prolaska kroz cilj
04. kolovoza 2012. u 13:58 3 komentara 1 prikaza
Oscar Pistorius
Foto: AFP

Južnoafrički atletičar Oscar Pistorius ponovno je ispisao povijest sporta. Postao je prvi hendikepirani sportaš koji je nastupio na Paraolimpijskim, a sada i na Olimpijskim igrama. Štoviše, u kvalifikacijskoj utrci na 400 metara završio je drugi s vremenom 45.44 i izborio polufinale, a kasnije će se natjecati i u štafeti 4x400 metara.

- Nisam znao da li bi plakao ili bio sretan. Toliko je emocija prolazilo kroz mene u cilju. Hvala svima koji su me podržavali, a posebno mojoj obitelji. Vidio sam svoju baku na tribinama i zbog nje mi je neopisivo drago - rekao je Pistorius za BBC.

Elipso

  • maklin:

    Ne razumijem svrhu paraolimpijskih igara ako je Pistorius u olimpijskim a ne paraolimpijskim. Hoću reći zašto onda i drugi nisu tu? koja diskriminacija prema drugima, jedan ima pravo drugi nemaju.

  • galapagos2:

    Cijenim tog atletičara kao i sve druge a dodatno zbog želje da se ne preda i postignućem.Ali zapitam se možda je u ovoj situaciji privilegiran u odnosu na "normalne trkače".Ne želim da me netko krivo shvati jer čovjek trči na ... prikaži još! protezama i možda zbog njih ima neki vid prednosti, misli da mu je mjesto na para olimpijadi.

  • qwertz:

    Svaka čast čovjeku al to ne bi trebalo biti dopušteno, nikako...jer ko može ocijeniti koliko ta proteza pomaže il odmaže u odnosu na onog bez proteze?? Primjer recimo - postoji mogućnost gdje će neki nesretnik ostati bez jedne noge ispod ... prikaži još! koljena i odlučit se bavit *skokom u vis*! I nek mu ta proteza bude "odskočna" i šta sad, to je regularno?? Moš' mislit...