Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJAN USPJEH

Petra Marčinko protiv Rebecce Peterson ostvarila prvu WTA pobjedu u karijeri!

Petra Mar?inko osvojila Australian Open u konkurenciji juniorki
PATRICK HAMILTON
15.05.2022.
u 17:42

Riječ je o prvom kolu u marokanskom Rabatu, a za slavlje je hrvatskoj tenisačici trebalo dva sata i 11 minuta. U konačnici je završilo 6-0, 2-6, 7-5.

Najbolja juniorka svijeta, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko pamtit će ovu nedjelju i nastup na WTA 250 turniru u marokanskom Rabatu, gdje je ostvarila svoju prvu pobjedu na WTA Touru svladavši u 1. kolu 77. tenisačicu svijeta, Šveđanku Rebeccu Peterson sa 6-0, 2-6, 7-5 nakon dva sata i 11 minuta.

Nakon sjajnog prvog seta u kojem je iznenađenu 9. nositeljicu ostavila bez gema, Marčinko je u prvom gemu drugog seta propustila četiri break-lopte, a potom prvi put u meču izgubila servis, što ju je malo izbacilo iz ritma. Još jedim 'breakom' u osmom gemu Peterson je izborila treći set.

U njemu je 26-godišnja Šveđanka povela sa 2-0, ali je odmah izgubila prednost. I u sljedeća dva gema su tenisačice razmijenile 'breakove', da bi sljedeću priliku za oduzimanje servisa dobila Marčinko u 11. gemu i iskoristila je. Kad je servirala za meč, Petra je uz malu pomoć suparnice iskoristila prvu meč-loptu i došla do velike pobjede.

Drugo kolo joj za suparnicu donosi bolju iz dvoboja Meksikanke Marcele Zacarias (WTA - 243.) i Australke Astre Sharme (WTA - 147.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije