Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atraktivni FFC 30

Pejić obranio naslov, Ćurković 'ugušio' Turčina, a Sep nadboksao Gruzijca

Filip Pejić
Foto: FFC
1/6
22.10.2017.
u 00:31

Satoshi Ishii, kojem je u kutu stajao njegov hrvatski trener Mirko Cro Cop Filipović, polugom na laktu prisilio je Nijemca Schmiedeberga na predaju.

I jubilarno 30. izdanje FFC-a, po treći puta održano u Linzu, ponudilo je jako zanimljive borbe u kojima su hrvatski borci nastupili sa zapaženim uspjehom. Prvi od Hrvata nastupio je kikboksač Teo Mikelić koji je protiv Austrijanca Leitnera prikazao sjajan repertoar udaraca. Napadao je nogom i visoko i nisko, naskakao je na protivnika i koljenom i na koncu pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Na bodove je, protiv Rumunja Chelariua, slavio i dvostruki FFC prvak Slovenac Samo Petje, a najbolju izvedbu među kikboksačima ponudio je "Albanski ratnik" Shkodran Veseli. Ovaj borac koji živi u Švicarskoj tehničkim je nokautom pobijedio Grka Chiotisa. Nakon high-kicka, krošea i apertaka, sudac u ringu prekinuo je Grkove patnje za 81. pobjedu Veselog u njegovu 100. profesionalnom nastupu.

Jako dobar dojam ostavio je i hrvatski boksački profesionalac Hrvoje Sep. U jedinoj boksačkoj borbi u sinoćnjem programu borac iz Vrbanje nadboksao je gruzijskog nokautera Levana Lukutašvilija. Gruzijac je u ring ušao nasmijan, a Sep smrtno ozbiljan, a nakon prve tri minute naš je borac bio u zaostatku. Naime, prigodom jednog protivnikova napada, Sep se okliznuo i pao, ali ne od udarca, no sudac mu je svejedno brojao nokdaun. A kada je tako onda je to u bodovima značilo 8:10 za suparnika.

No, iz runde u rundu, Sep se nametao u ringu i na koncu uvjerljivo pobijedio bodovnom odlukom 58:55. Hrvatski poluteškaš jako je dobro eskivirao na pokušaje protivnika da ga širokim udarcima nokautira. Sep je na to odgovarao preciznim udarcima i izlascima iz klinča, a i kombinirao je udarce u tijelo i glavu pa u bodovanju nije bilo nikakvih dvojbi. Sepu je to bila treća borba u profesionalnom ringu i treća pobjeda, a Lukutašviliju prvi poraz u pet borbi. 

Filip Pejić
1/6

Odmah nakon Sepa nastupio je još jedan momak koji svoj gladijatorski put gradi u zagrebačkoj Dubravi. U prvoj borbi MMA programa Luka Ćurković je prisilio na predaju Turčina Selima Topuza. Doduše, bio je Luka u prvoj rundi dvaput prilično uzdrman, no uspijevao se izvući, da bi u drugoj rundi preuzeo inicijativu i insistirao na spuštanju borbe u parter. A nakon nekolio neuspjelih pokušaja udarcima rukama, uspio je u tome tako da je protivnika uhvatio s leđa u hvat gušenja (u tzv. 'rear naked choke') pa je Turčin mogao birati jedino između hitne predaje i gubljenja svijesti i oživljavanja. Talentiranom Ćurkoviću bila je to šesta profesionalna borba i peta pobjeda. 

Atraktivnu pobjedu izborio je i Zagrepčanin Stipe Brčić (61 kg) koji je polugom na stopalu prisilio na predaju Davora Matića iz BiH. 

Dvojica teškaša, Hrvat Ivan Vitasović i Iranac Mansoud Ranjbar, bili su potvrda teze da različitost stilova čine borbu to zanimljivijom. Nakon što je gotovo cijelu prvu rundu preživljavao u parteru, sa 15 kg težim suparnikom na sebi, Vitasović je na čudesan način preokrenuo borbu. Nakon što se izvukao iz hvata iranskog hrvača, hrvatski kikboksač je dominirao drugom rundom u kojoj se borba odvijala na nogama. Iako je protivnika nemilice udarao, nije ga uspijevao srušiti, no kada se Iranac prestao braniti uskočio je sudac u ringu Grant Waterman i prekinuo njegove muke za pobjed hrvatskog borca. 

Britanski sudac prekinuo je i sljedeću borbu u kojoj smo također vidjeli veliki obrat. Filip Pejić obranio je naslov FFC prvaka u perolakoj kategoriji (66 kg), ali tek nakon što je dobar dio prve preležao na leđima braneći se od pokušaja Brazilca Fabiana Silve da ga dokrajči. 

Za razliku od prve, u koju je ušao bojažljivo, Pejić je u drugu ušao napadački pa je jednim desnim direktom oborio protivnika. Sada je Silva bio taj koji je morao preživljavati, a činio je to i tako da bi se sklupčao, no kada ga je Pejić opet okrenuo na leđa te ga počeo pogađati i laktom, došlo je do prekida borbe. Kada mu je vlasnik promocije Orsat Zovko vratio u vlasništvo pojas prvaka, Pejićevoj sreći nije bilo kraja jer ovo je bio još jedan njegov uspješan korak ka povratku u najjaču svjetsku promociju UFC.

Šlag na tortu sjajne borilačke večeri bila je glavna borba u kojoj je bivši olimpijski pobjednik u džudu Satoshi Ishii prisilio na predaju njemačkog superteškaša Bjorna Schmiedeberga. Već nakon 40-tak sekundi, Ishi je srušio Nijemca da bi mu dvije minute kasnije izvukao polugu na laktu (kimura) pa je ovaj morao tapkati. Ishiiju je u kutu stajao njegov hrvatski trener Mirko Filipović koji je, na kraju priredbe, bio i pozvan u ring kao neprijeporno najveće borilačko ime te večeri u Linzu.

Komentara 2

DU
Deleted user
15:48 22.10.2017.

Sep je boksao tako školski i profesionalno da je bilo milina za gledati

AN
Andreeejjj
19:35 26.10.2017.

SEP "Pit bull" je svjetski poluteškaš, koji če uraditi velike stvari i u profi boksu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije