Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika priredba

Održana FFC 30 press konferencija: Satoshi Ishii najavio lov na pojas!

Satoshi Ishii
Foto: Večernji list
1/2
20.10.2017.
u 22:05

"Treniram s Mirkom proteklih sedam mjeseci i naučio me doista mnogo toga. Vrlo sam sretan što sam dobio priliku boriti se u tako velikoj borilačkoj promociji"

Ususret jubilarnoj 30. priredbi Final Fight Championshipa, danas je održana press konferencija kojom je najavljen ovaj borilački spektakl. FFC 30 održat će se u subotu, 21. listopada u TipsAreni Linz i donosi sjajan popis borbi s borcima iz čak 16 zemalja!

Na press konferenciji su sudjelovali predsjednik FFC-a Orsat Zovko, potpredsjednik FFC-a Jorge A. Elias, Satoshi Ishii, Shkodran Veseli, Rene Wimmer i Hrvoje Sep.

"Ovo nam je treći put da dolazimo u Linz. Iza nas je period od tri, četiri godine u kojem smo odradili trideset priredbi. Nema mnogo borilačkih organizacija u svijetu koje su u tako kratkom vremenu odradile toliki broj priredbi. Postigli smo dobre rezultate, dolaze nam priznanja iz cijelog svijeta i sada se širimo dalje. Uskoro ćete čuti velike i vrlo važne vijesti u vezi FFC-a!", započeo je Orsat Zovko i predstavio sudionike današnjeg druženja s medijima.

"Iznimno se veselim sutrašnjoj priredbi, pripremili smo doista sjajan popis borbi. S posebnim zadovoljstvom vam predstavljam jednog od najboljih japanskih boraca, Satoshija Ishiija, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama koji je od sada dio FFC-a. Nadam se da će ostvariti dobre rezultate i dobiti priliku da napadne FFC pojas!

Također mi je drago što je ponovno ovdje jedan od najboljih hrvatskih boksača, Hrvoje Sep, koji je i ranije pokazao svoju kvalitetu na svjetskoj razini kao i na Olimpijskim igrama. Posebno mi je zadovoljstvo što je u FFC-u započeo svoju profesionalnu karijeru", rekao je Zovko te nastavio: "S nama je ovdje i austrijski heroj Rene Wimmer koji je imao priliku boriti se za pojas. Pokazao je srčanost i hrabrost i neizmjerno mi je drago ponovno ga vidjeti, kao i Shkodrana Veselijeg koji je jedan od mojih najomiljenijih boraca. Najiskrenije ću vam reći, ovaj mladić je s nama od samih početaka FFC-a, bio je u mnogim teškim situacijama, od teških ozljeda do prihvaćanja borbi u posljednji čas. I nikada se nije žalio. On je borac u pravom smislu i iznimno cijenim takav pristup!"

Nakon predstavljanja glavnih zvijezda ove priredbe, gospodin Zovko riječ je prepustio Jorgeu A. Eliasu, potpredsjedniku FFC-a koji se organizaciji pridružio prije šest mjeseci.

"Iznimno sam sretan i ponosan što imam priliku raditi s Orsatom i pomoći mu u ostvarenju njegovih snova. Također sam i ponosan na to što FFC otvara vrata mnogim borcima iz cijelog svijeta. Mnogo smo radili i ovim putem smo spremni najaviti sjajnu budućnost FFC-a. Pred nama je odlična 2018. godina!", izjavio je Jorge A. Elias.

Satoshi Ishii
1/5

Pred Satoshijem Ishiijem nastup je u glavnoj borbi MMA dijela večeri. Snage će odmjeriti s Nijemcem Bjoernom Schmiedebergom, a u slučaju pobjede dobit će priliku napasti teškaški pojas. Za ovaj meč pripremao se s Mirkom Cro Copom Filipovićem s kojim se dvaput borio, a s medijima je podijelio kako je trenirati s Cro Copom i kako vidi svoju budućnost u FFC-u.

"Treniram s Mirkom proteklih sedam mjeseci i naučio me doista mnogo toga. Vrlo sam sretan što sam dobio priliku boriti se u tako velikoj borilačkoj promociji, to mi je bila velika želja i nadam se da ću uskoro osvojiti pojas!", izjavio je Ishii.

Nakon Ishiija, riječ je preuzeo Hrvoje Sep kojem će ovo biti drugi boksački meč u FFC-u.

"Borio sam se diljem svijeta i FFC je na vrlo visokoj razini i vjerujem da ima veliku budućnost u boksu. Potrudit ću se prezentirati boks u najboljem svjetlu sutra navečer. Moj protivnik je iznimno jak, FFC mi je pronašao kvalitetnog protivnika jer želimo publici pružiti odličan meč!", rekao je Sep.

Shkodran Veseli, koji se vraća u FFC ring nakon dužeg izbivanja, predvodit će kickboxing dio večeri. U slučaju pobjede imat će priliku napasti pojas u velteru.

"Prvo bih se htio zahvaliti FFC-u što sam ponovno ovdje. Prošle godine sam se borio za titulu protiv Eyevana Danenberga, no nažalost nisam uspio pobijediti. Sada je to iza mene, sada smo ovdje i ovaj put ću se suočiti s Dimitrisom Chiotisom. Bit će to uzbudljiv meč i spreman sam 100%!"

Na kraju se obratio Austrijanac Rene Wimmer koji se nije trebao posebno predstavljati publici u Linzu jer je tamo na svom terenu i ima veliku podršku.

"Velika mi je čast boriti se za FFC, u svakom gradu i u svakoj državi, ali najviše ovdje u Linzu, priznajem", izjavio je Wimmer i poručio svima da sutra dođu i vide još jednu sjajnu priredbu.

Na upit od strane medija o budućnosti FFC-a, s obzirom na to da svaka priredba donosi sve bolji i bolji popis borbi, Orsat Zovko je poručio: "Samo nebo je granica! Uvijek se trudimo donijeti nešto novo. Kao što je i gospodin Elias spomenuo, pripremamo nešto stvarno veliko, na svjetskom nivou i vrlo brzo ćemo to objaviti. Tada će doći jedna sasvim nova dimenzija FFC-a!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije