Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE PRAVNA BITKA

Ovo su tri moguća scenarija: Đoković možda zaigra u Australiji bez obzira na deportaciju

(SP)AUSTRALIA-AUSTRALIA OPEN-DJOKOVIC-VISA CANCELLATION
Foto: Bai Xuefei/XINHUA
1/4
14.01.2022.
u 14:14

Sreća po srpskom tenisača u tome je što neće morati pritvor "izdržavati" u hotelu Park nego na zasad nepoznatoj lokaciji, bitno komfornijoj.

Rasprava na okružnom sudu prebačena je na savezni jer sudac Anthony Kelly više nije mogao podnijeti medijski pritisak, što znači da će cijela drama biti nastavljena bitno duže nego očekivalo. A očekivalo se da će završiti prije kraja vikenda.

Novaka će u subotu intervjuirati službenici, a od 10 do 14 sati (00:00 i 04:00 po hrvatskom vremenu) moći će biti sa svojim odvjetnicima. Nakon toga prebacit će ga u imigracijski pritvor gdje će ostati do nedjeljnog saslušanja.

Odvjetnik ministra za imigraciju koji je ukinuo Đokoviću vizu predložio je da Novaka u osam sati (22 sata po hrvatskom vremenu) odvedu do odvjetničkog ureda na pripremu žalbe i da ga pritvore u podne po lokalnom vremenu (dva sata po hrvatskome) do saslušanja koje bi trebalo biti u nedjelju.

Sreća po srpskom tenisača u tome je što neće morati pritvor "izdržavati" u hotelu Park nego na zasad nepoznatoj lokaciji, bitno komfornijoj.

U konačnici, tri su moguća scenarija cijele priče, kako navodi australska novinarka Karen Sweeney.

Prema prvom, Novak će biti uspješan u žalbi i odluka će biti ukinuta pa može ostati igrati. Prema drugom, odbit će mu žalbu i deportirati ga.

I treći scenarij, ako Đokovićeva žalba prođe, ostavlja vladi šansu žaliti se na tu odluku. Onda bi sudac donio odluku hoće li u imigracijski pritvor ili će moći zaigrati na Australian Openu dok postupak ne završi.

Komentara 15

Avatar S 300
S 300
14:45 14.01.2022.

Nole šampion, što god da se desi. Osvojit će neke druge turnire i biti zvanično najbolji tenisač ikada.

Avatar Veliko Z
Veliko Z
14:48 14.01.2022.

Novak će osvojiti turnir lagano. Molit će ga svake sledeće godine da igra u Australiji.

Avatar southman
southman
14:31 14.01.2022.

Nakon što ga deportiraju brodom za sipke terete slijede otkrica o svim mogucim "suplementima" kojima se do sada koristio da bi bio izdržljiviji i od 10 g mlađih protivnika na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije