Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL

Opasno se kuha na vrhu: Lovrić zabio sedmi gol sezone za važnu pobjedu

Velika Gorica: U 10. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Varaždin
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
23.11.2020.
u 20:17

Vodeći Dinamo ima 26 bodova, slijedi Osijek s 23, trećeplasirana Gorica ima 22 boda, ali i utakmicu manje od vodećeg dvojca

U zaostaloj utakmici 10. kola Prve HNL Gorica na domaćem terenu protiv Varaždina slavila sa 1:0 pogotkom Kristijana Lovrića u 20. minuti iz najstrože kazne. 

Gorica se ovom pobjedom još više približila vrhu.

Vodeći Dinamo ima 26 bodova, slijedi Osijek s 23, trećeplasirana Gorica ima 22 boda, ali i utakmicu manje od vodećeg dvojca. Varaždin, koji je u posljednjih pet susreta osvojio samo jedan bod, je predzadnji sa osam bodova, koliko ima i zadnja Istra 1961.

Već u drugoj minuti najbolji igrač Gorice Kristijan Lovrić, koji je poznat pod dobrom udarcu, zaprijetio je sa 18 metara. Bilo je blizu, ali mreža gostiju ostala je netaknuta. 

Ipak, u 20. minuti Lovrić donosi vodstvo Gorici iz penala, koji je sam izborio nakon duela s braničem Varaždina Stefanom Milićem. Sudac Dario Kulušić pokazao je na penal nakon intervencije VAR-a. 

Lovriću je to sedmi gol u sezoni, a od njega je efikasniji samo napadač Dinama Mario Gavranović s devet pogodaka.

Varaždin je mogao izjednačiti iz kontranapada u 22. minuti. Dino Skorup je dobro uposlio Kolumbijca Jorgea Obregona, ali vratar domaćina Kristijan Kahlina uspio je sačuvati mrežu.

U drugom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika, pa je Gorica mogla proslaviti sedmu prvenstvenu pobjedu.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvat123
00:04 24.11.2020.

treba si postavit pitanje zakaj su u Osjeku Dinamu sudil glavni i WAR sudac iz Splita ? valjda zato jer je Jajduk poslao svog advokata sa Bjelicom ali moze Dinamo biti i 105 a vas Jajduk bude opet iza njega jos 100 godina ili do uskrsnuca Tita i partije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije