Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA GRDOSIJA

O ovome će se pričati! Hrvatski navijači za Rusiju spremaju nešto neviđeno

navijači
Foto: rtl.hr
11.06.2018.
u 10:25

– Zastavu planiramo razvući na svakoj utakmici, u svakom gradu, u fan-zoni, nadamo se do finala – rekao je Dado Čor

Hrvatski navijači spremaju spektakularnu koreografiju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji – zastavu tešku 100 kilograma i površine više od tisuću četvornih metara. Sašivena je s deset kilometara konca.

– Planiramo je razvući na svakoj utakmici, u svakom gradu, u fan-zoni, nadamo se do finala – rekao je Dado Čor, navijač iz Bribira za RTL.

Zastava mnogo manjih dimenzija prvi je put sašivena 2004. za Europsko prvenstvo u Portugalu. Rasla je za svako iduće veliko natjecanje. Navijači su s njom prošli Njemačku, Austriju, Poljsku, Brazil i Francusku. Vijorila se prije dvije godine ispod Eiffelova tornja, ali ova verzija za Rusiju dvostruko je veća.

navijači
1/18

– Zastavu nismo mogli ukrcati u avion u Manausu, u Brazilu. Morao sam nekih pet dana na nekoj splavi, na nekom brodiću ići Amazonom. Tamo su me lijepo počastili, čuvali su me i čak sam jeo i odreske od krokodila i bilo je super. A o ovim drugim pričama, ako zastava progovori, to će biti živi šou – rekao je Davorin Boršćak, navijač iz Crikvenice.

Petnaestero vjernih navijača iz Crikvenice i Bribira sa zastavom kreću na putu u četvrtak.

– Napravit ćemo još i veću zastavu i krećemo dalje, nadajmo se za Katar i za ostala prvenstva, Europe i svjetska prvenstva – izjavio je Zvjezdan Gašparović, navijač iz Crikvenice.

Zastava je duga 96 i široka deset i pol metara. Ima 448 hrvatskih kvadratića.

Komentara 6

SI
Sirmen80
10:40 11.06.2018.

Svaka čast kapa do poda

KA
kajinx
14:32 11.06.2018.

Ponosni Hrvati, bravo!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
18:13 11.06.2018.

Crikvenica je sramotno mjesto koje zabranjuje hrvatskim državljanima dolazak u njihovo mjesto! Ovim putem pozivam lokalne huligane da im unište transparent. Ljudi su godinama mučno radili da bi im danas ti balavci zabranjivali jednodnevno kupanje. Ima li toga u bilo kojoj drugoj normalnoj državi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije