Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Nico Rosberg najbrži na prvom slobodnom treningu u Brazilu

Rosberg
Reuters/PIXSELL
07.11.2014.
u 15:15

Dvije desetinke sporiji bio je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton dok je Daniil Kvjat u Toro Rossu postavio treće vrijeme treninga.

Mercedesov vozač Nico Rosberg je s vremenom 1:12.764 postavio najbrže vrijeme prvog slobodnog treninga u Brazilu. Dvije desetinke sporiji bio je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton dok je Daniil Kvjat u Toro Rossu postavio treće vrijeme treninga sa sekundom zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme Nice Rosberga, piše GP1.

Felipe Nasr, koji će sljedeće sezone voziti za Sauber, na prvom je slobodnom treningu vozio umjesto Valtterija Bottasa u Williamsu. Dani Juncadella mijenjao je Sergija Pereza u Force Indiji dok je Max Verstappen treći puta ove sezone dobio priliku u Toro Rossu na prvom slobodnom treningu.

Mercedesi su izgledali nedodirljivo i na Interlagosu a trećeplasirani Daniil Kvjat kasnio je čitavu sekundu za najbržim vremenom Nice Rosberga. Fernando Alonso na četvrtom mjestu bio je samo dvije stotinke sporiji od 20-godišnjeg Rusa

. Iza Alonsa, sa sedam stotinki zaostatka smjestio se Felipe Massa u Williamsu koji se ovog jutra fokusirao na dobivanje informacija o novom asfaltu. Šesti je bio Max Verstappen kojeg slijedi Pastor Maldonado u Lotusu. Kimi Raikkonen u zadnjim minutama treninga je dva puta izletio sa staze ali je na kraju ostao na 8. mjestu. Iza njega su Kevin Magnussen u McLarenu te na 10. mjestu Daniel Ricciardo u Red Bullu.

Jenson Button propustio je prvi slobodni trening jer su nakon instalacijskog kruga mehaničari morali promijeniti ERS na njegovom bolidu. Isti problem imao je i Esteban Gutierrez u svom Sauberu. Pola sata prije kraja Dani Juncadella udario je u ogradu u zavoju broj 8 što je uzrokovalo crvenu zastavu ali je trening nastavljen nakon nekoliko minuta.

Drugi slobodni trening vozi se u 17 sati po hrvatskom vremenu.

>>Hamilton slavio u SAD-u i pobjegao Rosbergu 24 boda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije