Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2 UTRKE PRIJE KRAJA

Hamilton slavio u SAD-u i pobjegao Rosbergu 24 boda

Lewis Hamilton
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
02.11.2014.
u 23:08

Hamiltonu je to deseta pobjeda ove sezone i 32. u karijeri.

Mercedesov pilot Lewis Hamilton je pobjedom na VN SAD-a napravio mali korak prema naslovu svjetskog prvaka u formuli 1, a do kraja sezone ostale su još dvije utrke. Britanac je trijumfom na stazi u Austinu povećao prednost ispred klupskog kolege Nice Rosberga za 24 boda.

Hamiltonu je to deseta pobjeda ove sezone i 32 u karijeri. Treće mjesto osvojio Red Bullov vozač Daniel Ricciardo. Utrka je odlučena u 24. krugu, a Lewis izveo potez kao i prije dvije godine kada je pobijedio u Austinu.

Naime, Hamilton je od starta strpljivo pratio vodećeg Rosberga, vozio mu se na repu i čekao pravi trenutak kako bi ga napao. U 24. kruga iskoristio je priliku i prestigao konkurenta za naslov. Prije dvije godine isto je potez prodao svjetskom prvaku Vettelu.    

Na VN SAD-a sudjelovalo je samo 18 bolida, jer su od natjecanja odustali momčadi Caterham i Marussia. Do kraja sezone ostale su još dvije utrke. Sljedeći vikend vozi se u Brazilu, a o prvaku bi se moglo odlučivati tek u Abu Dhabija 23. studenoga, jer ta utrka nosi dvostruke bodove.

Rezultati VN SAD-a: Hamilton (Mercedes) 1:40:04.785, Rosberg (Mercedes) +4.3, Ricciardo (Red Bull) +25.5, Massa (Williams) +26.9, Bottas (Williams) +31.0, Alonso (Ferrari) 1:35.2; poredak vozača: Hamilton (Mercedes) 316 bodova, Rosberg (Mercedes) 292, Ricciardo (Red Bull) 214;

Poredak konstruktora: Mercedes 608, Red Bull 363, Williams 238...

>> Panika u F1: Tko će nam voziti, momčadi 'padaju s konja' – u stečaj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije