Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EL

Nexe u velikom zaostatku, ali trener Našićana je optimist: Imamo još rezervi za uzvrat

23.09.2021.
u 17:30

Gromovi su nakon vrlo dobrog prvog poluvremena, u kojemu su vodili gotovo svih 30 minuta i u nekoliko navrata imali prednost od tri pogotka, u drugom dijelu igrali puno lošije.

Rukometaši Nexea iz Našica pobijeđeni su u prvoj utakmici 2. pretkola kvalifikacija za ulazak u skupinu Europske lige u gostima kod Bjerringbroa s 33:27.

Gromovi su nakon vrlo dobrog prvog poluvremena, u kojemu su vodili gotovo svih 30 minuta i u nekoliko navrata imali prednost od tri pogotka, u drugom dijelu igrali puno lošije.

Prvi problemi u 15. minuti

U posljednjih deset minuta susreta domaćin je stekao šest pogodaka prednosti. Nervoza je učinila svoje pa su u završnici Severcu pokazane dvije minute, a odmah potom i crveni karton. Otežavajuća okolnost za goste bilo je to što je Halil Jaganjac već u 17. minuti drugi put isključen. Unatoč tome, Jaganjac je ponovo bio napadački raspoložen, od 15 njegovih šuteva, čak deset završilo je u danskoj mreži. Bilo je to nedovoljno, kao uostalom i 11 obrana Morena Cara. Najmanje na toj razini trebali bi biti ne samo prvi topnik i vratar Nexea nego i velika većina njihovih suigrača u uzvratu žele li ipak na kraju učiniti pothvat i plasirati se u skupinu Europske lige. Jer sustići šest pogodaka zaostatka u igri s vrlo kvalitetnom danskom momčadi bilo bi doista pravi pothvat. Uzvrat se igra 28. rujna u Našicama.

Plus sedam se možda čini nedostižnim, no pobjeđivali su Našičani na svom parketu prijašnjih sezona suparnike sa sličnom prednošću. Tako su sa pet pogodaka prednosti pobijedili španjolski Irun (29:24), švedski Alingsas (30:25), makedonski Pelister (23:18), slovenski Koper (29:24), danski Esbjerg (26:21), španjolski Ademar (34:29), sa sedam golova prednosti češku Duklu (30:23), a čak s osam njemački Füchse (28:20).

– Sve je bilo dobro dok smo se držali dogovora prije utakmice. Otvaranje susreta bilo je kao iz snova. Poveli smo s tri pogotka prednosti, a problemi su počeli u 15. minuti kada je Jaganjac drugi put isključen. Morao sam ga štedjeti u obrani kako ga u ranoj fazi utakmice ne bismo izgubili. U 27. minuti dosuđeno nam je novo isključenje, pa su Danci do odmora poveli sa dva pogotka prednosti. Sve je bilo u redu i početkom drugog poluvremena kada se igralo pogodak za pogodak. Još smo pri 20:21 imali dva napada za izjednačenje, no oba puta pogodili smo stativu. Međutim, kako je utakmica odmicala prema kraju svako naše isključenje značilo je dva do tri njihova brza pogotka. Tako smo na prazna vrata primili dva pogotka – ističe Branko Tamše, trener Našičana.

Bjerringbro vas nije iznenadio?

– Nije. Znali smo kako igra. Kao i sve skandinavske momčadi, igra brzo i s puno protunapada. Iz protunapada smo primili osam pogodaka što je nedopustivo – napominje trener Našičana.

Manje ste i rotirali igrače?

– Da, nedostajali su nam neki bitni igrači. Zbog ozljeda nije bilo Rodina, Kevića, Markušića i Mancea koji je ozlijeđen na prvenstvenoj utakmici sa Zametom i ima tri šava. I to na plus deset. Tako da smo veći dio utakmice igrali s dešnjakom na mjestu desnog vanjskog igrača. Kako nam se Velkavrh priključio tek prije nekoliko dana, igrao je samo 12 minuta. Vjerujem da će u uzvratu igrati puno više. Imamo šest dana da se dobro pripremimo – istaknuo je Tamše.

Treba nam pomoć s tribina

Može li se nadoknaditi šest golova?

– Može. Imamo još puno prostora za napredak. Prvo morao limitirati Dance na manje od 27 pogodaka. Kako bismo u slučaju da pobijedimo sa šest golova prednosti, a primimo manje od 27, išli dalje. Vjerujem da će se barem Mance oporaviti do uzvrata. Danci u gostima uvijek igraju slabije nego na domaćem paketu. Trebamo se čvrsto postaviti jer protiv malo čvršće obrane oni ne igraju tako dobro. Naravno, treba zaustaviti kontre, dakle u napadu moramo igrati do pogotka. Ne treba žuriti i srljati u pogreške – istaknuo je Tamše.

I gledatelji bi trebali biti “igrač više”?

– Nadamo se da doći u velikom broju. Oni će nam sigurno biti dobar vjetar u leđa – zaključio je Tamše.

Našičani danas ugošćuju novinare na događanju koje su nazvali Press Trip. Uz prezentaciju klupskih planova, planiran je i obilazak nove vinarije Enosophia uz degustaciju vina.

– Želimo novinarima predstaviti neke nove projekte koji su nam u planu u idućih nekoliko godina – dodao je Josip Ergović, predsjednik kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije